Gå til hoved-indhold
112
26. maj 2024 - kl. 14.05

Alvorligt uheld i Rødspætteløbet - alle uden for livsfare

  • 1 af 2
    Det var her, at uheldet skete - lige efter et højresving kort før målstregen på Vrangbækvej.
  • 2 af 2
    Rødspætteløbet i Frederikshavn blev ramt af et alvorligt uheld. Politiet modtog alarmopkaldet kl. 11.47. Styrtet skete godt 100 meter før målstregen. Foto: NBC
Af: Michael Frederiksen

Søndag formiddag skete der er alvorligt uheld i motionscykelløbet Rødspætteløbet, der afvikles med start og mål på Vrangbækvej ved indkørslen til Kystmuseet Bangsbo i Frederikshavn.

Fem cyklister var involveret i uheldet, som skete på opløbsstrækningen, hvor der kører biler. En bil blev vinket ind til siden, netop som deltagerne på distancen 60 kilometer nærmede sig målet.

- Bilisten gjorde ikke noget ulovligt, understreger vagtchef Rene Kortegaard, Nordjyllands Politi.

Der skete et styrt i den forreste del af feltet blot 100 meter fra målstregen. Styrtet involverede flere ryttere. En af rytterne røg ind igennem forruden på den bil, der var kørt ind til siden, som den var blevet bedt om.

De fem cyklister blev kørt til behandling på hospitalerne i Aalborg og Hjørring. Kanal Frederikshavn har søndag eftermiddag talt med en af de fem ryttere. Han er nu udskrevet og slap med lettere knubs.

To af de indlagte blev kørt til traumecenteret i Aalborg.

- Alle ryttere er uden for livsfare, opyser René Kortegaard til Kanal Frederikshavn.

Arrangør af Rødspætteløbet, NBC Frederikshavn, skriver søndag eftermiddag på Facebook:

"Alle var ved bevidsthed, da de blev kørt på sygehuset. Den rytter, der kom værst fysisk til skade, var også ved bevidsthed og kom selv op på båren. Vi håber på det bedste for de involverede."

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...