Gå til hoved-indhold
03 december. 2023

Der er brug for at oprette nye vuggestuepladser i Frederikshavn by

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Efter tiltagende pres på ventelisten er det nødvendigt at udvide antallet af kommunale dagtilbudspladser til 0-2-årige børn i Frederikshavn by. Det er først og fremmest forårsaget af rokeringer af pasningsmuligheder i byområdet, da børnetallet i byen ellers ligger ret stabilt.

Der er i løbet af 2023 blevet færre private pasningsordninger. Samtidig har der også været afgang af nogle få kommunale dagplejere.

Det har ikke været muligt at rekruttere nye kommunale dagplejere i et omfang, så det kan løse pasningsgarantien i byområdet tilfredsstillende. Derfor er løsningen blevet at pege på oprettelse af et antal vuggestuepladser i en børnehave, hvor der kan etableres en egentlig permanent ny vuggestuegruppe.

Center for Dagtilbud ønsker derfor Børne- og Ungdomsudvalgets accept til at gå videre med planlægningen og oprettelsen af nye vuggestuepladser i en børnehave i Frederikshavn by.

Politikerne drøfter sagen i næste uge, og Center for Dagtilbud indstiller, at oprettelsen af nye vuggestuepladser godkendes.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...