Gå til hoved-indhold
29 november. 2023

Det Nordjyske Mediehus forlader Frederikshavn

  • 1 af 1
    Det Nordjyske Mediehus forlader bygningen i Tordenskjoldsgade i Frederikshavn.
Af: Michael Frederiksen

Det Nordjyske Mediehus flytter 15. december ud af sit lejemål i Tordenskjoldsgade i Frederikshavn. Mediehuset samler alle sine aktiviteter i Vendsyssel på Sct. Olai Plads i Hjørring.

Journalisterne blev samlet i Hjørring sidste år, og nu kommer turen til annonceafdelingerne. 

"Baggrunden er en kombination af et presset annoncemarked, en generel nedgang i printabonnementer og stigende udgifter til drift og vedligehold. Det kræver, at komkostninger reduceres fra varmeregninger og mursten til fokuseret brug på medarbejdere, der kan møde nordjyderne, hvor de er", skriver NORDJYSKE.

- Vi vil populært sagt hellere bruge ressourcerne på at være til stede ude i byen frem for på et kontor, siger Stefan Buur Hansen, chef for Nordjyske Lokalmedier.

Det Nordjyske Mediehus er i øjeblikket ved at gennemføre en sparerunde på 60 millioner kroner. Tirsdag morgen blev 10 redaktionelle medarbejdere fyret.

I det seneste årsregnskab leverede koncernen et underskud på 7,4 millioner kroner efter et fald i omsætningen på både annoncer og abonnement.

Beslutningen om at forlade Frederikshavn påvirker ikke udgivelsen af de tre ugeblade i Frederikshavn Kommune. Sæby Folkeblad, Skagen Onsdag og Lokalvisen Frederikshavn fortsætter uændret.

En stor del af den snart tidligere avisbygning i Tordenskjoldsgade er allerede ombygget til hotelværelse til Best Western Herman Bang.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...