Gå til hoved-indhold
07 februar. 2024

Du må godt fejle flere ting, når du bestiller tid hos din praktiserende læge

  • 1 af 1
    Regionsrådsmedlem Kirsten Morild Vincent Andersen (S): - Ved en undersøgelse af 150 lægeklinikker må vi konstatere, at der er mange steder, hvor man ikke overholder reglerne. Jeg er selv blevet mødt med det flere gange med stor undring.
Af  Kirsten Morild Vincent Andersen

Regionsrådsmedlem Kirsten Morild Vincent Andersen (S), Frederikshavn, der blandt andet er medlem af udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen, har skrevet dette indlæg: I vores område, hvor der er mangel på læger, er det svært få en tid hos lægen. Når man så endelig efter en lang ventetid kommer til lægen, er der mange, der bliver mødt med, at man kun må komme med én problematik pr. konsultation. Jeg vil gerne pointere, at det er imod de praktiserende lægers aftale med regionen.

Vi har i NÆS - Det Nære Sundhedsvæsen i Region Nordjylland - sat ind overfor problemstillingen. Ved en undersøgelse af 150 lægeklinikker må vi konstatere, at der er mange steder, hvor man ikke overholder reglerne. Jeg er selv blevet mødt med det flere gange med stor undring.

Som borger og brugere er det vigtigt, at den enkelte kender til sine rettigheder. Derfor har vi sat en kampagne i gang, hvor vi gør opmærksom på, hvilke rettigheder man har som patient hos den praktiserende læge.

Vi mener, at det står ret klart i overenskomsten, at man ikke må stille krav om, at man kun må have en ting med.

Hvis du fejler mere end en ting, så er man velkommen til at tage dem med til din tid ved din egen læge. Det vil være ordentlighed, hvis man under booking af tid eventutelt gør opmærksom på, at der er mere end én problemstilling, så du får den tid der passer, men det er ikke et krav. Det er altid en god idé at forventningsafstemme.

Er den gal med dit blodtryk og hånd? Så må du som udgangspunkt godt snakke om samme ting i samme konsultation.

Vi sætter en kampagne i gang, så du som borger er bevidst om, hvad dine rettigheder er.

De praktiserende læger driver private klinikker, som er et liberalt erhverv, der er sponseret af offentlige midler. Det er vigtigt, at vi som borgere ved, hvad pengene bliver brugt til. Og ikke mindst, at den enkelte borger får den konsultation og behandling, som man har krav på.

For hver ny konsultation klinger kasseapparatet med diverse tillæg.

Jeg vil gerne påpege, at vi har gode, faglige kompetente og omsorgsfulde læger, der løfter en stor opgave på bedste vis.

Overenskomsten skal holdes som for andre faggrupper. Hold øje med vores kampagner på SOME omkring den enkelte borgers rettigheder – vi skal vide, hvad vi får for pengene.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...