Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Elever skal i skole trods krav om hjemsendelse

Landets skolebørn har været hjemsendt siden 15. december sidste år, men på Læsø Skole har der været mødepligt for skolens elever.

 

Det bekræfter skolelederen på Læsø Skole, Henrik Mogensen, over for TV2 Nord.

- Vi kunne godt have sendt dem hjem, men vi vurderede, at der ikke var nogen smitte herovre, siger Henrik Mogensen

TV2 Nord har mandag været i kontakt med en forælder, der undrer sig over skolens beslutning om mødepligt, når det er imod myndighedernes retningslinjer.

I december sidste år meldte myndighederne nemlig ud, at alle elever i folkeskoler og fri- og privatskoler skulle være hjemsendt fra 15. december sidste år til og med 4. januar 2022.

Men TV2 Nord er kommet i besiddelse af en besked, som skolelederen på Læsø har sendt ud til skolens forældre. Her skriver han blandt andet, at der er mødepligt for eleverne på skolen:

"Det er i mine øjne og set i lyset af det meget lave smittetal på Læsø en rigtig god plan, som skolens medarbejdere har strikket sammen i de fem nedlukningsdage, der er rundt om juleferien med mødepligt", skriver skolelederen.

Inden jul mødtes eleverne til undervisningen på tværs af klassetrin, men efterfølgende har skolen fundet ud af, at det var imod retningslinjerne, og derfor mødes eleverne nu kun med deres klasser.

Henrik Mogensen mener dog, at skolen har truffet beslutningen på baggrund af børnenes tarv.

- Vi har undgået, at vores børn skulle sidde foran en skærm og i stedet for har de haft socialt samvær med deres kammerater, siger skolelederen.

Han undrer sig over, at der ikke er blevet kigget på antallet af smittede i de forskellige kommuner, så kun kommuner med et højt smittetal skulle lukke deres skoler.

- Hvorfor differentierer man ikke? Vi havde ikke noget smittetryk. Vi er ikke modstandere af reglerne, siger Henrik Mogensen og understreger, at de har gjort det, som de mener, der var bedst for børnene.

Han mener ikke, at skolen bevidst har omgået myndighedernes regler om, at alle landets skulle lukke fra midten af december sidste år og til begyndelsen af i år. Alligevel beklager han.

- Det kan være, at vi har lavet en fejltolkning. Det kan jeg kun beklage. Jeg beklager, fordi der er en regel, som vi måske har brudt os imod, siger Henrik Mogensen.

Også Lotte Keller, der er konstitueret kommunaldirektør og social- og børneforvaltningschef i Læsø Kommune, fortæller, at kommunen ikke har forsøgt at omgå reglerne.

- Vi har ikke tænkt, at vi har brudt reglerne, men vi har nok ikke brugt al tiden på at læse reglerne. Det kan godt være, at vi ikke har læst kravene godt nok, siger Lotte Keller.

Hun holder fast i, at skolen har gjort det, der har været bedst for børnene.

- Jeg mener, at det rent trivselsmæssigt ikke er det bedste at sende dem hjem foran en computer. Sidste gang fandt vi ud af, at det ikke var synderligt smart, at eleverne skulle sidde bag skærmen. Vores tanke har været sund fornuft, siger Lotte Keller til TV2 Nord.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Hans Christian Lauritzen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close