Gå til hoved-indhold
03 juli. 2022

Floorball-samarbejde bliver ikke til noget

 • 1 af 9
  FOTO: Sanne Dahl
 • 2 af 9
  FOTO: Sanne Dahl
 • 3 af 9
  FOTO: Sanne Dahl
 • 4 af 9
  FOTO: Sanne Dahl
 • 5 af 9
  FOTO: Sanne Dahl
 • 6 af 9
  FOTO: Sanne Dahl
 • 7 af 9
  FOTO: Sanne Dahl
 • 8 af 9
  FOTO: Sanne Dahl
 • 9 af 9
  Andre klubber stopper det planlagte samarbejde mellem Frederikshavn Blackhawks og SEIF Tornados.
Af: Kanal Frederikshavn

FLOORBALL: De to klubber i Frederikshavn og Strandby vil gerne samarbejde om et hold, der kan spille i Ligaen, men andre klubber siger nej til den krævede ændring af transferreglerne, og dermed må Frederikshavn Blackhawks og SEIF Tornados skrinlægge deres samarbejde, inden det er kommet i gang. 

De nuværende regler gør, at man ikke kan flytte ligaklub efter 1. september - dog med undtagelse af et par spillere inden 31. oktober. De internationale transferregler er en del mere lempelig, så de to klubber håbede, at de kunne læne sig mere op af dem.

- Desværre er vores to klubber løbet panden mod muren. Det, vi troede ville være en formsag, blev desværre dødsstødet til det nye samarbejde, inden det overhovedet kom rigtigt i gang. Det er nemlig ikke alle klubber i Danmark, som kan se, at man på den måde udvikler flere dygtige floorball-spillere, så de har stemt imod vores forslag angående ændring af transferreglerne. Måske er man bange for ekstra konkurrence? Vi ved det ikke, siger Jonas Sørensen og Bjørn Kortegaard Fuglsang fra SEIF Tornados og Frederikshavn Blackhawks.

I sæsonen 2021/2022 måtte SEIF Tornados trække sit ligahold kort inden sæsonstart på grund af manglende spillere.  Frederikshavn Blackhawks vandt både DM-guld og Arena Nord Final 4 (pokalturneringen). Da sæsonen begyndte stod Blackhawks med over 50 spillere, som skulle spille henholdsvis U18, 1. division og Select Liga. Ligaen i vest var nu snævret ind til blot tre hold - Frederikshavn, Sunds og Esbjerg. For at give disse hold flere kampe inden det landsdækkende mellemspil, slog man i Jylland 1. division og Ligaen sammen. Det gav ikke så meget ekstra konkurrence for Blackhawks førstehold, men det betød, at Frederikshavn Blackhawks unge dygtige 1. divisionshold også fik lidt flere kampe og fik lov til at prøve kræfter mod dygtigere hold.

Det unge 1. divisionshold består af spillere helt ned til årgang 2006 - både drenge, som har haft hele deres floorball barndom/ungdom i Frederikshavn Blackhawks, men også unge mennesker, som hele deres floorballkarriere har spillet i den sort/gule Tornados-trøje. Oveni, at flere spillere måtte flytte klub for at spille med, "hvor det sker", så rykkede Strandby og Frederikshavn også tættere på hinanden, da holdledertruppen for det unge 1. divisionshold blev en blanding af gamle kendinge fra både Strandby og Frederikshavn. Holdet præsterede flot, og da grundspillet var spillet, havde kun Frederikshavn Blackhawks' førstehold flere point.

- Det er ikke så motiverende og fremmende for vores unge spillere i Frederikshavn Kommune ikke at have noget at spille om og at ikke kunne spille med i den bedste række uden at skulle flytte klub - væk fra deres uddannelser i Frederikshavn kommune. Efter en del snakke frem og tilbage mellem de to klubber var vi sikre på, at vi nu havde fundet en løsning på problemet. Derfor blev der ansøgt om dispensation fra transferreglerne, så det ville være muligt igen for sæson 2022/23 at have et ligahold i Strandby Tornados med spillere fra begge klubber, og hvor cheftræner Andreas Glad fra Frederikshavn Blackhawks i løbet af sæsonen så kunne råde over, hvilke spillere, som er eller bliver dygtige nok til førsteholdet i Frederikshavn Blackhawks, fortæller  Jonas Sørensen fra SEIF Tornados.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...