Gå til hoved-indhold
06. april 2024 - kl. 10.04

Gemte og kendte sange med Anne Linnet i Det Musiske Hus

  • 1 af 2
  • 2 af 2
Af  Jørn Spelling

Fredag aften var der koncert med Anne Linnet i Det Musiske Hus i Frederikshavn. Efter koncerten kunne man høre mange gå og nynne Forårsdag – et bevis på, at Anne Linnets sange virkelig har skrevet sig ind i folks hjerter. Godt gået af en 70-årig.

Anne Linnet har været en del af danske musikscene siden 1970, og i den tid er det blevet til adskillige musikalske konstellationer. Først med bandet Tears, så med Shit & Chanel (som måtte omdøbes til Shit & Chalou efter en retssag med parfumemærket Chanel), Anne Linnet Band og Marquis De Sade. Herudover masser af soloprojekter.

Få andre sangskrivere har vel skrevet så mange sange som Anne Linnet, og nu har hun så valgt at tage på en turné under overskriften ”Sange til livet” (også titlen på det 4-dobbelte cd-album, der kom i slutningen af 2022) med nogle af de 50 sange, der i tidens løb har ligget gemt i skufferne.

Med sig i Det Musiske Hus fredag havde Anne Linnet Markus Lindell (keyboard), Kasper Falkenberg (guitar) og Julie Lindell (kor) og efter en lidt dyster og mørk indledning med Annes version af Xanders Hjerte du som banker fulgte så numre fra ”Sange til livet”-albummene: Tro for to, Holder jo om dig, Her i dine hænder, Måske jeg dør i nat, Der hvor jeg skal hen; Nu står jeg op og Tilgivelse – de to sidste er jo kommet med i den nye udgave af salmebogen.

Alle sangene fik fine introduktioner, hvor Anne Linnet enten fortalte om deres tilblivelse eller filosoferede over indholdet på den enkelte sang. Sangene kredsede både om svære og dybsindige emner, som Anne Linnet er god til at få sat ord på. Det var fine sange, der gav en lyst til at dykke ned i de mange af de andre sange fra albummet.

Selvom Anne Linnet efterhånden er blevet 70, så fejlede stemmen ikke noget. Selvom hun jo ikke ligefrem har en stemme som Mariah Careys, så matcher hendes dybe vokal i et relativt enkelt stemmeleje godt de fortællende sange.

Selvfølgelig skulle der også være nogle sange, som publikum var mere bekendte med og kunne synge med på, så undervejs fik vi Barndommens Gade, hendes udgave af Jonah Blacksmiths Monster, som hun sang i Toppen af Poppen. Vi fik hendes sang til Danmark, og så sluttede koncerten af med et nogle sikre publikumstræffere: Smuk og dejlig, Tusind Stykker og Forårsdag.

Der var elegante pianosoloer og sågar en omgang heftig guitarfræs undervejs i en ellers overvejende afdæmpet stemning, og Julie Lindell lagde flotte andenstemmer på mange numre og klarede de tonehøjder, der lå udenfor Anne Linnets register.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...