Gå til hoved-indhold
20 november. 2023

Har succes med at behandle børn og unge med angst og ængstelse

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Hos Ro & Velvære ApS i den nordlige ende af Danmarksgade i Frederikshavn har søstrene Kirsten og Helle Basballe succes med at behandle børn og unge med angst og ængstelse.

- Vi har flere og flere forældre, der kontakter os for at høre, om vi kan hjælpe deres barn med behandling. Angst og ængstelse er noget, stort set alle forældre kender til. Der er mange børn og unge, der har det svært. De har svært ved at leve op til de store krav, der er til dem. Derudover stiller de også ofte store krav til sig selv og har svært ved at leve op til dem. Det er børn helt fra indskolingsalderen til unge i gymnasiet, siger Helle Basballe.

Når forældrene kontakter Ro & Velvære, er det enten, fordi der er stillet en diagnose, eller fordi de kan se deres barn eller ung reagerer med de velkendte tegn på angst og ængstelse. De kan mærke, deres barn er bange og isolerer sig. Nogle reagerer endda med stor vrede.

- Forældrene, vi taler med, er meget ydmyge. De er kede af det og også lidt flove, for de ved ikke, hvad de skal gøre for at hjælpe deres barn. Det er svært for mange forældre at stå i denne situation og også ganske uvant, for de er ikke helt klar over, hvad der skal gøres for, at deres barn kan få det bedre, fortæller Kirsten Basballe.

Flere af de børn og unge, der kommer i klinikken, har været igennem forskellige forløb mod angst. Men der mangler lige det sidste, og så ringer de for at høre, om Ro & Velvære kan hjælpe.

- Vores behandling kan sagtens stå som et supplement til det igangværende forløb, eller det kan bruges som en vedligeholdelse, udtaler Kirsten Basballe.

- Når vi taler om børn og unge med angst, er det nervesystemet, vi skal arbejde med. Nervesystemet kan være svært at arbejde med, og det kræver stor opmærksomhed fra behandleren. Men når først vi får afspændt og afstresset barnets nervesystem med vores behandling med kranio sakral terapi eller Access Bars, sker der en mærkbar forandring hos barnet eller den unge, fortæller Helle Basballe.

Søstrene er oprindelig uddannet pædagoger med diplomuddannelse i neuropædagogik og neuropsykologi, og det er elementer fra disse uddannelser, de kombinerer, når de laver behandling af børn og unge med angst eller ængstelse.

- Det giver den bedste effekt. For via vores uddannelser, som også inkluderer eksamineret kranio sakral terapeut med speciale i at behandle børn og unge, kan vi lave en specialiseret behandling målrettet barnets eller den unges behov, oplyser Helle Basballe of fortsætter:

- Vi brænder for at hjælpe disse børn og unge og deres familier. Vi har selv set, hvad angst og ængstelse kan gøre ved en familie, og hvis vi kan hjælpe andre til at få et bedre forløb, vil vi gøre det. Børn og unges trivsel er vigtig. Der stilles store krav til dem, og de stiller store krav til sig selv. De bliver mødt af krav alle vegne fra både i fritiden og i skoleregi. Kravene er store, og det skal vi bestemt ikke underkende.

”Derfor opfordrer vi alle interesserede til at ringe til os og få en uforpligtende snak, eller læse mere på vores hjemmeside. Her finder du alle informationer, du som forælder skal bruge, for at tage beslutningen.”

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...