Gå til hoved-indhold
01. december 2013 - kl. 04.12

Hospice Vendsyssel glad for Steen Karlsen-maleri

 • 1 af 4
  FOTO: Privat
 • 2 af 4
  FOTO: Privat
 • 3 af 4
  FOTO: Privat
 • 4 af 4
  Hospiceleder Birgitte Nielsen, filialdirektør Brian Thomsen og maler Steen Karlsen står ved siden af det flotte maleri, der nu hænger i den nye, stilfulde bygning på Suderbovej.
Af: Kanal Frederikshavn

Nordjyske Bank har lige doneret et Steen Karlsen-maleri til Hospice Vendsyssel på Suderbovej i Frederikshavn i forbindelse med det nye byggeri. Et billede, Steen Karlsen selv mener, udstråler livskvalitet og bevægelse, og som nu skaber stor glæde blandt personale, patienter og pårørende.  

Hospice Vendsyssel har i de første tre måneder haft en belægningsprocent tæt på 100 procent, og både patienter og pårørende er glade for det nye, flotte byggeri.

Det oplyste hospiceleder Birgitte Nielsen i forbindelsen med overrækkelsen af et stort Steen Karlsen-maleri, som Nordjyske Bank har doneret til Hospice Vendsyssel.

- Vi oplever en meget stor interesse for de ni pladser, vi har til rådighed. De fleste patienter kommer fra Vendsyssel, men vi har folk boende fra hele Nordjylland, og man kan også få en plads her, hvis man bor et andet sted i Danmark. Det kan jo være, at det familiemæssigt passer bedre, fortæller Birgitte Nielsen.

Hospice Vendsyssel åbnede i 2008 på Kastaniegården, men flyttede i august i år ud på Suderbovej i den vestlige del af Frederikshavn. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen og vandet, og nu kan patienter, personale og pårørende også glæde sig over det flotte og store Steen Karlsen-maleri, der udstråler livskvalitet og bevægelse.

- Vi havde en gammel aftale med Nordjyske Bank om, at de ville donere et maleri, når vi rykkede ind i vores nye lokaler, og trods et direktørskifte holdt banken heldigvis ord. Det er vi naturligvis meget glade for, og heldigvis sagde Steen Karlsen ja tak. Det var ét af hans malerier, vi helst ville have, siger Birgitte Nielsen.

Ordene falder i samme øjeblik, som en patient passerer maleriet.

- Jeg nyder det hver dag og finder hele tiden nye ting, lyder det rosende fra patienten.

Filialdirektør Brian Thomsen fra Nordjyske Bank i Frederikshavn glæder sig over maleriets smukke placering i Hospice Vendsyssels stilfulde bygning.

- Man skal ikke være her længe, før man mærker, at Hospice Vendsyssel er et enestående sted at ende sine dage. Vi er derfor stolte over, at vi kan give et lille bidrag til, at ikke mindst patienter og pårørende har en trods alt dejlig tid på hospice, udtaler Brian Thomsen.

Et ophold på hospice er for uhelbredeligt syge og døende. Fokus er på omsorg, nærvær og lindring af symptomer og på den specialiserede behandling af komplekse problemstillinger hos patienter med livstruende sygdomme. Den lindrende indsats tilpasses individuelt og tilrettelægges i nært samarbejde med den syge og eventuelle pårørende.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...