Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.01.2022 | Af: Michael Frederiksen

Ingen indsigelser mod affaldssorteringsanlæg

Lokalplanområdet omfatter 42.815 kvadratmeter i den nordvestlige del af Frederikshavn.
Vejen er banet for opførelsen af et nyt affaldssorteringsanlæg på Vendsysselvej 201 i Frederikshavn.

 

Ifølge lokalplanen kan der opføres en bygning i to etager på op til 15 meter i højden. Trods et par naboer i området har Frederikshavn Kommune ikke modtaget indsigelser, og plandokumenterne til endelig vedtagelse, som behandles politisk i næste uge, er derfor identiske med det planforslag, som Plan- og Miljøudvalget sendte i offentlig høring.

Lokalplanområdet omfatter 42.815 kvadratmeter i den nordvestlige del af Frederikshavn. Arealet er ubebygget landbrugsjord beliggende i landzone i udkanten af byen. Frederikshavn Affaldskraftvarmeværk er nærmeste nabo.

Der er foreløbig planer om etablering af et affaldssorteringsanlæg på den sydlige del af lokalplanområdet. Resten af området er der endnu ikke fastlagt nærmere indretning og anvendelse af.

En ny bekendtgørelse om indsamling af affald pålægger Frederikshavn Forsyning at indhente en række nye specifikke affaldstyper. I fremtiden skal Forsyningen således indsamle affald ved alle ejendomme i 10 fraktioner.

De indsamlede fraktioner skal behandles på anlæg i Danmark eller eventuelt i udlandet. For at sikre en effektiv drift er det nødvendigt at omlæsse affaldet, så renovationsbilerne ikke kører rundt i landet med små partier affald.

Lokalplan og kommuneplantillæg udarbejdes for at muliggøre opførelsen af et nyt affaldssorteringsanlæg. Sagen behandles politisk i denne uge.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close