Gå til hoved-indhold
11. februar 2024 - kl. 00.02

Joey Moe debuterer som filminstruktør: Mød ham til snigpremiere i Palads Teatret

  • 2 af 2
    Joey Moe er her flankeret Sofia Rafn og Kris Søgaard Pedersen, indehavere af Palads Teatret i Frederikshavn.
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn spiller en central rolle i musikeren Joey Moes debut som filminstruktør, og derfor glæder han sig til at give alle frederikshavnere en krammer, når der fredag 8. marts er snigpremiere på filmen RIPPLE i Palads Teatret i Frederikshavn. Det er en psykologisk thriller inspireret af virkelige hændelser, der blandt andet behandler, hvorfor folk er så besatte af makabre true crime-fortællinger.

Kanal Frederikshavn mødte Joey Moe fredag eftermiddag i Palads Teatret.

- Cirka en tredjedel af filmen er skudt i Frederikshavn, men det er mere væsentligt, at nogle af bærende kræfter er fra Frederikshavn, fortæller 38-årige Joey Moe.

Det er producer Jasmin Jiramani og skuespiller Gustav Marzette Gleerup, der ifølge Joey Moe har filmens vigtigste rolle.

- Jeg er flankeret af Frederikshavn, og det er jeg både stolt over og glad for, smiler Joey Moe, der også roser Sofia Rafn og Kris Søgaard Pedersen, som ejer Palads Teatret.

- Vi startede med at skyde de første scener i den gamle biograf, så Kris og Sofia har været med fra start, og de er vores første fans, og de elsker filmen.

RIPPLE har blandt andre Ulrich Thomsen, Albert Rosin Harson, Rasmus Hammerich og Joey Moe selv på rollelisten. Joey Moe har både skrevet manuskriptet og instrueret filmen, der har premiere i landets biografer torsdag 14. marts.

Det er Joey Moes debut som spillefilminstruktør, og det er samtidig hans afgangsfilm fra den alternative filmskole Super8.

Joey Moe er vant til at producere pophits, der varer tre minutter. Nu har han lært, hvor krævende det er at lave en spillefilm på 90 minutter.

- Jeg har aldrig prøvet noget hårdere i mit liv, og jeg har allers prøvet en del ting og har ar på både sjæl og krop. Det er en vild distance at stå, og jeg har stadig sidestik, siger Joey Moe.

Uanset hvordan anmeldere og publikum tager imod RIPPLE ved Joey Moe, at han skal fortsætte i filmbranchen hos Zentropa.

Hvad betyder din filmkarriere for musikeren Joey Moe?

- Musikeren Joey er blevet forenet med filmskaberen Joey. Jeg har også lavet titelsangen til RIPPLE. Jeg har fundet en god balance med en todelt dag med blok A før middag og blok B efter middag, hvor det enten handler om film eller musik, så både mikofon og kamera er tændt hver dag, oplyser Joey Moe.

Bestil billetter til snigpremieren fredag 8. marts, hvor Joey Moe uddeler krammere og fortæller om sin debutfilm.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...