Gå til hoved-indhold
04. marts 2021 - kl. 00.03

Kajak-pirater 'angreb' krydstogtskib

 • 1 af 5
  FOTO: Privat
 • 2 af 5
  FOTO: Privat
 • 3 af 5
  FOTO: Privat
 • 4 af 5
  FOTO: Privat
 • 5 af 5
  Se flere fotos under artiklen.
Af: Michael Frederiksen

Siden foråret 2020, hvor COVID-19 indtog hele verden, har der ligget et antal skibe på reden ud for Frederikshavn, herunder krydstogtskibet National Geographic Explorer, der ligger cirka 4,5 kilometer ude.

- Året rundt roer Frederikshavn Havkajakklub. Om vinteren gør vi det lørdag formiddag, hvor vejret for det meste er nogenlunde lyst og venligt. Lørdag 27. februar blev vi enige om at "gå til angreb" på National Geographic Explorer og se, hvordan besætningen ville reagere på dette. Ville vi blive angrebet af vandkanoner? Ville vi blive budt indenfor? Eller ville vi få serveret kaffe til uventede gæster?, smiler formand Hans Chr. Højslet, Frederikshavn Havkajakklub.

Ingen af tingene skete dog. Medlemmerne roede stille og roligt derud og rundt om krydstogtskibet, hvor de blev mødt med smil og vinken fra den del af besætningen, de kunne se. Der var en på hækken, en på kommandobroen og en, der gik og "bankede rust" på skibet – eller hvad han nu lavede.

- Efterfølgende kunne de sikkert berette til deres rederi, at de havde fået uventet besøg af en stribe kajakroere fra Frederikshavn Havkajakklub. Deres dag var reddet, og nu skete der da trods alt noget andet, end der formentlig er sket igennem det forløbne år. Vores rotur blev i alt på 12 kilometer i fint vejr med sol og stille vand til at begynde med og lidt mere vind og bølger på vej hjem til Frederikshavn, beretter formanden.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...