Gå til hoved-indhold
27. maj 2024 - kl. 00.05

Klubben vil evaluere sikkerheden efter alvorligt uheld i cykelløb

  • 1 af 1
    Den ene rytter endte med hovedet igennem forruden på denne bil. I Rødspætteløbet spærres der ikke af for biler.
Af: Michael Frederiksen

NBC Frederikshavn, der er arrangør af motionscykelløbet Rødspætteløbet, samler tirsdag aften bestyrelsen og andre nøglepersoner til en evaluering af søndagens løb, som blev ramt af et alvorligt uheld på opløbsstrækningen. Tilskuere, som Kanal Frederikshavn, har talt med, kritiserer sikkerheden.

- Lige da det skete, tænkte jeg, at vi aldrig skal arrangere cykelløb mere, men livet gå videre. Nu skal vi evaluere løbet, og her skal vi naturligvis drøfte sikkerheden, siger formand René Hansen.

Cirka 100 meter fra målet på distancen 60 kilometer skete et alvorligt styrt i den forreste del af feltet. Det gik hårdest ud over tre af NBC's egne medlemmer. Den ene endte med hovedet ind igennem forruden på en bil. René Hansen oplyser, at rytteren skal opereres mandag for brud på to ryghvirvler.

Rytterens hoved blev scannet i går, og det fejler ikke noget bortset fra, at han blev skåret i ansigtet og mistede nogle tænder. De tilskuere, som stod nærmest, frygtede, at skaderne var værre.

En anden rytter har brækket et kraveben og tre ribben, mens en tredje rytter alligevel ikke har brækket sit kraveben. Det var ellers meldingen i første omgang. Han er dog forslået efter sammenstødet med asfalten.

Tilskuere til Rødspætteløbet undrer sig over flere ting. Først og fremmest den kendsgerning, at der kører biler på opløbsstrækningen. Den lille hvide Skoda blev vinket ind til siden og holdt stille, da uheldet skete. 

Dernæst var der ingen samaritter. Heldigvis var der tilfældigt to sygeplejersker i nærheden.

- De var dygtige og hjalp, inden ambulancerne ankom, siger René Hansen.

NBC-formanden understreger, at Rødspætteløbet er et motionscykelløb. Det kræver et helt andet setup, hvis ruten skal spærres for biler, og der skal være samaritter tilstede.

- Vi gør meget ud af at fortælle deltagerne, at de skal køre efter færdselsreglerne, at der kører biler på vejene, og at de skal passe på sig selv. Men jeg kan godt forstå, at dem, der overværede uheldet, har alle mulige forklaringer på, hvad vi skulle have gjort, siger René Hansen.

Han gør dog opmærksom på, at NBC Frederikshavn har afviklet Rødspætteløbet over 30 år uden uheld af den karakter, som skete i går. Når det er sagt, erkender formanden, at klubben er nødt til at gøre noget.

- Vi kan jo se, at der køres stærkere og stærkere. Kan vi begrænse det? Det drøfter vi, når vi holder evalueringsmøde tirsdag, fortæller René Hansen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...