Gå til hoved-indhold
19. april 2024 - kl. 00.04

Frederikshavn Forsyning sparer på energien ved hjælp af en ny varmepumpe

 • 1 af 4
  Foto: eframe
 • 2 af 4
  Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, forsyningschef Lars Østergaard og CEO Jens Peter Faldt, ME Production. Foto: eframe
 • 3 af 4
  Foto: eframe
 • 4 af 4
  Foto: eframe
Af: Michael Frederiksen

Med den nye varmepumpe, som borgmester Birgit S. Hansen torsdag indviede hos Frederikshavn Forsyning, markerer ME Production et vigtigt skridt ind på det landbaserede marked.

Den avancerede varmepumpeløsning genanvender effektivt spildvarme fra afbrændingsprocessen, hvilket forbedrer energieffektiviteten, mindsker driftsomkostningerne og bidrager til en væsentlig reduktion af CO2-udledningen. Denne milepæl understreger den frederikshavnske virksomheds engagement i bæredygtig innovation både på land og til vands.

- Frederikshavn Forsyning har indgået partnerskab med ME Production for optimal udnyttelse af energi til fjernvarmeproduktion. Dette partnerskab er et naturligt skridt i vores fortsatte bestræbelser på at innovere og finde bæredygtige løsninger. Ved at kombinere vores ekspertise og ressourcer vil dette projekt ikke kun bidrage til vores mål om at minimere CO2-aftrykket, men også spille en central rolle i den igangværende grønne omstilling. Vi forpligter os til at arbejde sammen om at skabe en mere bæredygtig fremtid og ser frem til at dele resultaterne af dette spændende samarbejde med andre aktører, der vil kunne få glæde af vores viden, siger forsyningschef Lars Østergaard.

Frederikshavn Forsyning har oplyst, at prisen på fjernvarme falder samtidig med, at der er fokus på grønnere energi, og det er her, at ME Productions varmepumpe kommer ind i billedet. På varmeværket i Frederikshavn er varmepumpen installeret med det formål at genvinde overskudsenergien i røggassen fra skorstenen. Hermed udnytter varmeselskabet energien og efterlader så lidt spild som muligt og sparer dermed, hvad der svarer til 150 husstandes årlige varmeforbrug.

- Det glæder mig virkelig, når samarbejde og partnerskaber er med til at udvikle nye, innovative løsninger, og i sidste ende sender grønnere varme afsted til frederikshavnerne. Vi skal levere på den grønne omstilling, og derfor har vi brug for dygtige og innovative virksomheder ligesom ME Production, der har modet til at tænke i nye baner og til at udvikle og designe helt nye, grønne løsninger, siger Birgit S. Hansen.

Varmepumpeløsningen er et godt eksempel på de synergier, der kan opstå, når en virksomhed begiver sig ind på nye områder. ME Production har arbejdet på at udvikle innovative løsninger for varmegenvinding i det maritime, og dette udviklingsarbejde har vist sig at afdække et behov hos de danske fjernvarmeproducenter for teknologi, der kan forbedre effektiviteten og reducere CO2-udledning.

- Vi er glade for at kunne tilbyde løsninger, der giver mening for alle parter - specielt for miljøet, siger CEO Jens Peter Faldt, ME Production.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...