Gå til hoved-indhold
25. marts 2024 - kl. 00.03

Næsten 300 deltagere til kombineret infomøde og feriehusmesse i Sæby Spektrum

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Lørdag formiddag blev Sæby Spektrum omdannet til et pulserende mødested for sommerhusentusiaster, investorer og lokale borgere. Arrangementet, der blev kaldt et kombineret infomøde og feriehusmesse, samlede næsten 300 deltagere, der ønskede at udforske mulighederne inden for sommerhusbranchen.

Borgmester Birgit S. Hansen bød velkommen og uddybede i sin tale de mange forcer, som vores byer og sommerhusområder har. Det ved sommerhusejerne, og det ved turisterne, og derfor kommer de her og kommer igen og igen. Turisme er et prioriteret vækstspor i Frederikshavn Kommune. Det skaber mange arbejdspladser og en positiv udvikling i vores område og virksomheder - og 2023 var et rekordår.

Deltagerne blev derefter præsenteret for aktuelle oplæg. Statsaut. revisor Clavs Nielsen fra BDO gav indsigt i skattefordele ved udlejning af sommerhuse, mens Poul Fejer fra feriehusudlejernes brancheforening delte imponerende tal: Sommerhusudlejning i Danmark genererer hele 23 millioner overnatninger, beskæftiger 50.000 borgere og bidrager med en årlig omsætning på 24,2 milliarder kroner (hvoraf 75 procent er udenlandsk valuta). Poul Fejer fremhævede også den stigende efterspørgsel efter sommerhuse til udlejning, de gode indtægtsmuligheder der er for udlejer, og i Frederikshavn Kommune er der bare 19 procent feriehuse til udlejning – men plads til mange flere.

Konferencier Ulla Mosich, formand for Toppen af Danmark, styrede arrangementet med dygtighed og supplerede med information om de vigtige indsatser, der bliver iværksat for yderligere tiltrækning af turister både fra Toppen af Danmark og Destination Nord.

Efter de inspirerende præsentationer fik deltagerne mulighed for at udforske messeområdet, hvor 19 udstillere delte deres ekspertise inden for alt fra vedligeholdelse til udlejning og algebekæmpelse.

Arrangørerne bag arrangementet inkluderer førende udlejningsbureauer som Dancenter, Toppen af Danmark, Novasol, Sol & Strand og Feriepartner, med støtte fra Erhvervshus Nord og Frederikshavn Kommune. Deres fælles mål er at skabe økonomisk vækst i lokalområdet via sommerhusudlejning.

- Stor tak til alle samarbejdspartnere, udstillere og besøgende, der gjorde det første infomøde og feriehusmesse muligt. Arrangørerne ser frem til at gentage succesen i 2025 med flere oplæg, bredere program og øgede mulighed for dialog indbyrdes, siger erhvervskonsulent Inge Møller Thomsen, Erhvervshus Nord.

For yderligere information og tilmelding til kommende arrangementer: Besøg Feriehusmessen på Facebook.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...