Gå til hoved-indhold
08. juli 2024 - kl. 00.07

Norsk sportsredaktør begejstret for White Hawks' nye cheftræner

  • 1 af 2
    Joakim Simensen: - Jeg synes, at Stjernen spillede en offensiv og fin ishockey under Fredrik. Der var fart på fremad. Stilen var mere offensiv end defensiv. Foto: Joakim Simensen, Fredriksstad Blad
  • 2 af 2
    54-årige Fredrik Johansson får flotte ord med på vejen af sportsredaktør Joakim Simensen, Fredriksstad Blad. Foto: Erik Hagen, Fredriksstad Blad.
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn White Hawks' nye cheftræner, Fredrik Johansson, er en herlig person og et godt menneske, der holder af tempofyldt ishockey.

Sportsredaktør Joakim Simensen, Fredriksstad Blad, har gennem de seneste par sæsoner lært Fredrik Johansson at kende, idet han dækkede Stjernen, hvor Fredrik Johansson var cheftræner.

- Fredrik er først og fremmest en herlig person og et meget godt menneske. Han bryder sig virkelig om alle i foreningen og dem, som er rundt klubben. Det er jeg sikker på, at Frederikshavn kommer til at nyde godt af, siger Joakim Simensen til Kanal Frederikshavn.

White Hawks' fans har også noget at glæde sig, da Joakim Simensen beskriver høgenes nye cheftræner som en "udadvendt træner", men "rolig i boksen".

- Han stiller altid op i medierne, også selv resultaterne ikke var som forventet, husker Joakim Simensen.

Ishockeymæssigt spillede Stjernen tempofyldt under svenskerens ledelse.

- Jeg synes, at Stjernen spillede en offensiv og fin ishockey under Fredrik. Der var fart på fremad. Stilen var mere offensiv end defensiv.

I Fredrik Johanssons første sæson i Norge opnåede klubben rekordmange point, men det rakte alligevel kun til en femteplads, fordi Storhamar, Stavanger, Vålerenga og Sparta også satsede hardt.

- Stjernen har aldrig haft de samme økonomiske muskler som de tre-fire bedste i Norge, oplyser sportsredaktøren.

Netop økonomien blev afgørende for, at Stjernen skilte sig af med den svenske træner.

- Stjernen måtte træffe et valg. De sidste fem-seks år har en gruppe investorer hjulpet klubben med økonomien. Det har betydet, at Stjernen har haft mulighed for at hente fem-seks meget gode importspillere, som mere eller mindre har sørget for, at Stjernen er havnet i Top 4/5. Men i vinter gav denne gruppe af investorer besked om, at de ikke ville være med længere. Derfor må Stjernen starte forfra. Nu er det næsten kun lokale spillere, og budgettet er meget lavere end de seneste år, fortæller Joakim Simensen.

I den forbindelse valgte Stjernen også at skifte træner. 

Sportsredaktøren er ikke i tvivl om, at han vil savne Fredrik Johansson.

- Derfor kommer jeg til at følge White Hawks fremover, forsikrer han.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...