Gå til hoved-indhold
08. april 2024 - kl. 07.04

Nu hvor røgen har lagt sig…

  • 1 af 1
Af  Jan Bjeldbak

Byrådsmedlem Jan Bjeldbak (V) har skrevet dette indlæg: Venstre har de sidste dage fået skyld for meget. Nu hvor røgen har lagt sig, kan det derfor være på sin plads at samle lidt op.

Socialdemokraterne og Konservative gik natten til fredag i Kanal Frederikshavn med en historie om, at Venstre ville stille et mistillidsvotum til Peter Laigaard (C). I en af artiklerne er June Menne (S) sur over, at Venstre ikke gik til hende, men valgte et møde med borgmester Birgit Hansen (S).

Det er korrekt, at Venstre for en måned siden gik til borgmesteren, fordi vi mener Laigaard har handlet forkert i sagen om ulovligt tilskud til Aalbæk Idrætscenter. Mig bekendt har June ikke fået sagsindsigt, og derfor er der dele af denne sag, vi ikke må snakke med June om. På mødet blev vi enige med borgmesteren om, at hun skulle snakke med sin gruppe (bla June), og Venstre ikke skulle foretage sig noget indtil da.

Venstre foretog sig faktisk heller ikke mere i sagen, før socialdemokraterne gik i medierne med den.

Venstre har i øvrigt aldrig stillet et mistillidsvotum til Laigaard, og det har vi heller ingen planer om. Derfor har vi også bedt Kanal Frederikshavn rette dette - og nogle andre fejl - i artiklerne.

På nøjagtig samme tid som Socialdemokraternes artikel kom Laigaard med en artikel om Venstres karaktermord på ham.

Til det er der kun at sige, at Venstre gør nøjagtig det, vi er valgt til. Vi er vælgernes repræsentanter, og vi skal reagere når, noget ikke flugter med reglerne. At det rammer Laigaard er udelukkende, fordi det er Laigaard, der har gjort noget forkert.

Laigaard konstaterede også, at med Aalbæk-sagen i medierne, var valgkampen dermed skudt i gang. Muligvis, men i så fald er det jo socialdemokraterne og konservative, der har skudt den i gang, og klogt orkestreret har socialdemokraterne sørget for, at C og V skændes i medierne.

Fredag havde Lone Haugaard (V) en samtale med Kanal Frederikshavn om fejlene i føromtalte artikler. Årsagen til de mange fejl var ifølge Kanal Frederikshavn, at det jo skulle gå stærkt (?!)

Men hvorfor havde socialdemokraterne og Laigaard så travlt med at få artikler om et månedgammelt møde ud? Taktik! Artiklerne skulle ud, før et interview med Lone udkom i Nordjyske fredag morgen.

Med June og Laigaard som bølgebrydere kunne borgmesteren så fredag indtage favoritrollen som den forsonende “gamle tante” (hendes eget udtryk) og gå i Kanal Frederikshavn med overskriften “Lad os huske ordentlighed”. Ordentlighed og forsoning ville Venstres gruppeformand, Thomas Jørgensen, og Lone Haugaard nok gerne have oplevet lidt mere af i deres samtaler med borgmesteren torsdag aften…

Lørdag var gruppeformand for socialdemokraterne, Karsten Thomsen, så i medierne. Her inviterede Karsten til samarbejde, og han ønskede, at Venstre i højere grad ville sætte sig “rundt om det bord, hvor det bedste argument vinder.”

I Venstre ønsker vi naturligvis at samarbejde om de ting, vi er enige i eller kan finde fælles fodslag om. Jeg synes feks, at vi i arbejdsmarkedsudvalget har et fortrinligt samarbejde under John Karlssons (S) ledelse. Her er der plads til at mene noget, vi diskuterer, og vi lytter til hinanden.

Husk også at Venstre jo satte sig ved borgmesterens bord i forsøget på at finde fælles fodslag med socialdemokraterne i Aalbæk-sagen.

Her synes vi i øvrigt ikke, det bedste argument vandt. Tværtimod blev vi en måned senere forsøgt kastet under bussen med artiklerne i Kanal Frederikshavn.

Lørdag var det konservative bagland også i Kanal Frederikshavn med historien “Vi savner gode gamle Venstre”. Her indledes artiklen med “I landspolitik har Venstre kastet sig i armene på Socialdemokratiet”, og i lokalpolitik er det lige modsat. De konservative ville også have Venstre til at tage mere ansvar.

Korrekt er det i hvert fald, at Venstre som et af de få partier ikke har kastet sig i armene på borgmesteren. Der er heller ikke plads, for her opholder de konservative sig. Hele tiden. I alle sager. Og de konservative bliver krammet så hårdt, at de helt har glemt at mene noget som selvstændigt parti med egne sager og holdninger. Kan du huske bare en sag i denne byrådsperiode, hvor der har været uenighed mellem de to partier?

Samarbejdet mellem de konservative og Socialdemokratiet er så tæt, at artikler til Kanal Frederikshavn tilsyneladende nemt koordineres sent om aftenen.

Det kalder de konservative “borgerlige stemmer, der arbejder”. Jeg kunne kalde det mange ting, men vi kan her nøjes med at kalde det Socialdemokratiet-light. I Venstre prøver vi i stedet at tage ansvar ved selv at mene noget - bl.a. om Aalbæk og havnen.

Hvis ikke andet så husk venligst, at det ikke var Venstre, der gik i medierne med Laigaards rolle i Aalbæk-sagen. Godt nok havde Kanal Frederikshavn behændigt placeret billeder af både Lone Haugaard og mig i artiklen, men det var altså socialdemokraternes og konservatives artikler. Og med sin egen artikel udgivet på nøjagtig samme tidspunkt i samme medie som socialdemokraternes artikel spillede Laigaard villigt med.

Derfor klinger det også hult, når Laigaard så hurtigt indtager offerrollen. De mennesker, der kender Laigaard, ved, at det ikke er en rolle, han er særlig bekendt med. 

Når Laigaard fredag i Nordjyske kan udtale “Jeg har da vidst lige siden det seneste valg, at Venstre havde sat et kryds på ryggen af mig”, bliver det helt patetisk. 

I Venstre har vi aldrig haft en særlig interesse for Laigaard som person, som politiker og for den sags skyld heller ikke som tredobbelt partihopper.

Men når en udvalgsformand bryder med regler og moral, reagerer vi. I en lignende sag vil vi gøre det igen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...