Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.09.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Nye Borgerlige: Mindre stat og mere menneske

Jens Nygaard (NB): - Det har været fantastisk at se, hvordan de enkelte partier har arbejdet for at nå et fælles mål.
Jens Nygaard - Nye Borgerliges enlige medlem af Frederikshavn Byråd - har skrevet dette indlæg om mandagens budgetforlig: Nye Borgerlige Frederikshavn har efter mange og lange møder indgået budgetaftale med de øvrige partier, V, DF, SF, C og A.

 

I Nye Borgerlige ønsker vi mindre stat og mere menneske, ligesom vi ønsker at sikre børn, syge og svage samt de ældre i vores samfund – og det er lykkedes ud fra de rammer, vi havde.

Det har været fantastisk at se, hvordan de enkelte partier har arbejdet for at nå et fælles mål. Der er blevet lyttet, regnet og vendt hver en lille sten. Der er blevet slugt en kamel, klippet en hæl og hugget en tå, og modsat andre kommuner i Nordjylland skal vi ikke lukke skoler, hæve skatter og tilbyde de ældre rengøring én gang om måneden.

Vores mærkesager:
- Vi har skåret et par fedtlag af på administrationen (stillinger). Ligeledes skal der skæres ned på interne og eksterne møder samt kørsel og så videre.

- Vi har sikret, at der er afsat ekstra 21,3 millioner kroner til børn og unge, som ikke trives samt afsat penge til trivsel for særlige udsatte og svage borgere.

- Vi har afsat yderlige 2,5 millioner kroner til at sikre cykelstier og skoleveje i kommunen.

- Vi har afsat 1,8 millioner kroner i 2023 og igen i 2024 for at få borgere på sygedagpenge hurtig tilbage på arbejdsmarkedet, hvilket - hvis det lykkes - vil give en besparelse på 10,2 millioner kroner på overførelsesudgifter.

- Vi har arbejdet benhårdt på, at ingen ældre skal lades i stikken, hverken med pleje eller livsindhold. De har knoklet et langt liv og været med til at bygge det land op, som vi har i dag. Derfor er der afsat penge i budgetaftalen til både ældre, handicappede og i psykiatriområdet kan få midler til aktiviteter, fællesspisning, oplæsning, koncerter og så videre. Ligeledes afsættes der yderlige 1 millioner kroner årligt til klippekortordningen, ligesom der er fokus på at hjælpe rehabiliteringstilbuddene i Skagen samt Fontænehuset og Lilleskole.

Dog må jeg erkende, at jeg ikke kunne finde de fem millioner kroner, det vil koste at fastholde rengøring hver anden uge, så aftalen blev, at borgerne vil, på baggrund af en individuel visitation, få den rengøring, de har behov for og dermed ikke bliver sat i en "kasse". Nogle borgere kan ikke meget og skal derfor have daglig rengøring (sengetøj og så videre), andre har måske kun behov for den nuværende rengøring, og så har vi en del borgere, som er stolte over selv at kunne gøre lidt rent og derfor ikke har behov for hjælp andet end hver tredje uge.

Jeg ved som folkevalgt politiker, at uanset hvad vi gør, vil der altid være modstand og de kommunale budgetter, beslutninger, regler og love er dybt ulogiske og disse love og regler fastsættes af regeringen på Christiansborg. Men vi må aldrig glemme, at vi er valgt af borgerne, og vi skal lytte til borgerne og imødekomme borgerne ud fra de ramme og vilkår, vi har.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close