Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.12.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Nytårstorsk ikke solgt - ender nu som fiskemel

Auktionsmester Edvin Jensen, Skagen Fiskeauktion A/S, stod for handlen på årets sidste fiskeauktion i Skagen, og han fortæller om vigende interesse for den ellers så traditionsrige danske nytårstorsk, oplyser TV2 Nord.

 

Alle fisk fra Skagen Fiskeauktion A/S til Sjælland blev handlet tidligere på ugen, og de ligger allerede i kølerummene hos kunderne. Så årets sidste fiskeauktion var med færre kunder og færre fisk.

- I dag er det kun omkring en fjerdedel, der bliver solgt som nytårstorsk. De yngre generationer vil heller have helleflynder, pigvar, skaldyr, kaviar og østers, siger Edvin Jensen.

Oven i købet blev den sidste kasse med små torsk slet ikke solgt. Så de ender som fiskemel- og eller -olie.

- Normal ville de gå til fileteringsfabrikker, og jeg kunne normalt også godt finde på at byde på dem til fiskefars, men det sælger ikke til nytårsaften. Da vil folk have det luksuriøse, siger indehaver af Skagen Frisk A/S, Jan Nielsen, til TV2 Nord.

Selv om fraværet af de sjællandske kunder betød lidt lavere priser på dagens auktion, er det fortsat kostbare kilo, der skal bydes på.

Skagen Frisk opkøber og sender normalt fisk til kunder i hele landet, men i dag er det mest til de mange, som holder nytår i Skagen-området, der skal købes. Og selv om indehaveren i dag fik købt ind til en god pris, er det ikke nødvendigvis en billig fornøjelse.

- I går gik der en pighvar på fire kilo i Hanstholm til 730 kroner pr. kilo. Det er jo helt vanvittige priser, mener Jan Nielsen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close