Gå til hoved-indhold
27. oktober 2021 - kl. 15.10

Politisk kommentator: Birgit i en liga for sig

  • 2 af 3
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

De syv lokale politikere, som i aftes deltog i valgmødet på Frederikshavn Bibliotek, fik bagefter ros af den politiske kommentator Søs Marie Serup, som styrede slagets gang fra scenen.

Hun er blandt andet kendt fra Besserwisserne på TV2 NEWS, kommentator på B.T. og tidligere rådgiver for Lars Løkke Rasmussen i hans første periode som statsminister.

- Borgerne i Frederikshavn har et godt udvalg af gode, lokale politikere. De er ærlige, svarer på spørgsmålene og er parate til at sige, når der er noget, de ikke vil, eller ikke kan prioritere. De går til hinanden, men ikke voldsomt hårdt, så grundlæggende har jeg det indtryk, at det er nogle gode mennesker med deres forskellige synspunkter, sagde Søs Marie Serup efter mødet til Kanal Frederikshavn.

Hvem vil du give guldmedaljen, hvis du nu sad i Besserwisserne på TV2 NEWS og skulle analysere de syv politikeres præstation?

- I har en borgmester heroppe, som er i en liga for sig. Hun favner mange vælgere med sin stil. Nogen vil sige, at hun dominerede samtalen, men jeg er bare nødt til at sige, at hun er en ualmindelig dygtig politiker. Hun afvæbner utroligt meget med sin charme og humor, men også ved at sige "det vil jeg ikke være med til", "det har vi ikke råd tid" eller vende sig om og sige til repræsentanten fra Enhedslisten: "Hvor skal pengene komme fra?", siger Søs Marie Serup.

Hvem vil du uddele aftenens sølvmedalje til?

- Jeg synes i virkelighed, at Enhedslistens repræsentant, Pernille (Christensen, red.), var god til at give noget modstand. Hun var faktisk nok den i panelet, der var bedst til at give modstand til den siddende magt, og det er jo en opgave for dem, som ikke er med i konstitueringen eller gerne vil have borgmesterstolen. De skal vise, at der er noget at komme efter. Der er noget, der kan gøres bedre. Her skal nogle af deltagerne mere op i gear.

Hvem vil du mene, rykkede ud af Superligaen med deres præstation?

- Det er svært at være borgerlig opposition mod en borgmesterkandidat som Birgit (S. Hansen, red,). Det er en af de sværeste opgaver, der findes, og derfor skal man også virkelig give den gas med humor, charme, konkrete udspil, kritik og spørgsmålstegn.

Savnede du en lidt mere bidsk modstand til borgmesteren?

- Jeg synes, de skulle have gået mere til hende.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...