Gå til hoved-indhold
112
23. februar 2024 - kl. 14.02

Sprænger en af trosserne på bagenden, ryger de næste hurtigt med

  • 1 af 1
    Esbern Snare drev med bagenden ud mod bassinet, og det er her, den har ramt Absalon.
Af: Michael Frederiksen

Det var et ordentligt vindstød, der var skyld i, at trosserne på fregatten Esbern Snares agterende knækkede fredag morgen.

- Når der er dårligt vejr, tager vi ekstra foranstaltninger. Og det kræver meget at rive den fri. Men sprænger en af trosserne på bagenden, så ryger de næste hurtigt med, siger Frank Jensen, kommandørkaptajn og chef for fregatten Absalon, til TV2 Nord.

Det var vindstød af orkanstyrke fra stormen Rolf, som gav gevaldige udfordringer i Frederikshavn - og altså var skyld i en kollision mellem de to fregatter.

- Esbern Snare drev med bagenden ud mod bassinet, og det er her, den har ramt Absalon. Det var den stærke ende af Snare, som har ramt Absalon, så det har givet en del buler på siden af den, oplyser Frank Jensen

Fredag eftermiddag skulle der være mere ro på situationen.

- Vi ville selvfølgelig vente med det, indtil stormen havde lagt sig lidt for ikke at beskadige de trosser på forenden, som stadig holdt Esbern Snare fast. Der er tre slæbebåde på opgaven, og maskineriet i Snare bliver også tændt, så den kan hjælpe til. Så det burde ikke være så svært at få den tilbage igen, når stormen er væk, udtaler Frank Jensen til TV Nord.

Endnu er der ikke kommet et overblik over situationen med, hvordan fregatten kunne rive sig fri - eller hvor store skaderne er.

- Vi er gået i gang med at undersøge det, men det skal vi have nogle eksperter på, der kan hjælpe os med. Selvom vi havde sat ekstra trosser på til denne gang, så kan det jo være, vi kan gøre det bedre.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...