Gå til hoved-indhold
13. november 2023 - kl. 14.11

Sprogcenter Frederikshavn: Virksomheder vil have skræddersyet danskundervisning

  • 1 af 2
    - Min kone går på sprogskolen to gange om ugen, men jeg er meget glad for, at vi kan få danskundervisning her på arbejde også, siger Joris Schulz fra Holland, som arbejder på MAN Energy Solutions i Frederikshavn.
  • 2 af 2
    MAN Energy Solutions har i alt otte udenlandske, højtuddannede medarbejdere fra hele verden, som bliver undervist i dansk én gang om ugen på arbejdspladsen.
Af: Michael Frederiksen

Sprogcenter Frederikshavn oplever, at virksomheder efterspørger skræddersyet danskundervisning til arbejdspladsen.

- Min kone går på sprogskolen to gange om ugen, men jeg er meget glad for, at vi kan få danskundervisning her på arbejde også. Det giver en mere virksomhedsrettet undervisning, og det giver mening, for det er her, vores dagligdag foregår, siger Joris Schulz fra Holland.

Han er ansat på MAN Energy Solutions i Frederikshavn som material manager. Virksomheden har i alt otte udenlandske, højtuddannede medarbejdere fra hele verden, som bliver undervist i dansk én gang om ugen på arbejdspladsen.

- Vi har valgt at tilbyde vores medarbejdere danskundervisning i arbejdstiden, fordi vi gerne vil sikre, at de bliver en del af arbejdspladsen og hurtigt kan indgå i fællesskabet. Det er vigtigt for et godt arbejdsmiljø, siger Dennis Lillelund, senior HR development partner hos MAN Energy Solutions.

Sprogcenter Frederikshavn har i alt 310 kursister, som modtager danskundervisning, men interessen for virksomhedsrettet danskundervisning på arbejdspladserne er stigende sammenlignet med den traditionelle undervisning på sprogcentret.

- Sprogcentret er blevet kontaktet af flere virksomheder i kommunen, der kan se fordelen i at tilbyde deres medarbejdere danskundervisning på virksomhederne. På den måde kan medarbejderne undervises i sikkerhedsprocedurer, opgaveløsninger og ellers helt almindelig pausesnak, siger Anders Andersen, afdelingsleder på Sprogcenter Frederikshavn.

Danskundervisning i virksomheder er dog udelukkende tænkt som et supplement til den eksisterende undervisning på sprogcentret og skal ikke erstatte det, som er reguleret af danskuddannelsesloven.

Sprogcenter Frederikshavn har for nyligt fået ny hjemmeside, og her kan andre interesserede virksomheder også læse mere om sprogcentrets tilbud om at skræddersy danskundervisningen til arbejdspladsen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...