Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.07.2021 | Af: Michael Frederiksen

Stor og hyggelig gårdhave overrasker mange lokale

Se flere fotos under artiklen.
Farmors Café i den nordlige ende af gågaden i Frederikshavn sætter med 80 pladser i sin hyggelige gårdhave ekstra meget pris på det dejlige sommervejr.

 

Gæsterne sætter stor pris på gårdhaven, men caféejer Elin Hovedskov erkender, at selv mange frederikshavnere bliver overraskede, når de bevæger sig igennem caféen og ud i gårdhaven.

- Mange lokale kunder er forundrede, når de træder ind i gårdhaven. De ved slet ikke, at der findes sådan en plet inde midt i Frederikshavn, smiler Elin Hovedskov.

Hun overtog Farmors Café for fire et halvt år siden, og særligt det seneste år har hun med flere tiltag gjort gårdhaven mere børnevenlig. Før var der kun en sandkasse med en masse legetøj. Nu er der kommet et legehus i bunden af gårdhaven, ligesom der er opsat vippedyr fra den lokale leverandør Indu i Strandby.

- Det bliver brugt meget. Når der kommer børnefamilier ind, ser jeg, at børnene flygter ned i bunden af haven. Det er rigtig, rigtig hyggeligt. Det er virkelig blevet Farmors Café, og jeg er også blevet farmor, så det hjælper på det hele, siger Elin Hovedskov.

De fleste pladser i gårdhaven er overdækkede, hvilket betyder, at gæsterne kan sidde i skygge, når solen skinner, og tørvejr, når det regner. Som noget nyt er der også kommet terrassevarmere og pejse.

- Vi håber derfor at kunne strække udendørssæsonen lidt. I den forbindelse vil jeg lave nogle torsdagsaktiviteter i september. Det bliver øl- og vinsmagning sammen med Bryggeriet Fuglsang og Skagen Bryghus. Jeg laver desuden en pigeaften, hvor jeg samarbejder med Risager Kunst & Interiør. Her bliver der smagsprøver på veninde-massage og gin samt pigetapas, oplyser Elin Hovedskov.

Dertil kommer et par endnu ikke fastlagte arrangementer mere, og det er planen, at de også skal foregå i gårdhaven.

- Med lidt tæpper skal det nok gå, håber caféejeren.

På grund af COVID-19, som blandt andet betyder færre nordmænd og svenskere - har hun reduceret sommeråbningstiderne. Mandag til torsdag er der åbent fra kl. 10.00-16.00, fredag og lørdag fra kl. 10.00-20.00 og søndag fra kl. 10.00-15.00.

Der er i alt syv medarbejdere i Farmors Café. Hovedparten er ikke fuldtidsmedarbejdere.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close