Gå til hoved-indhold
18 november. 2023

To år til næste kommunalvalg: 18 ud af 29 byrådsmedlemmer genopstiller

  • 1 af 1
    Kun halvdelen af Venstres byrådsgruppe har dags dato besluttet at genopstille ved kommunalvalget 18. november 2025.
Af: Michael Frederiksen

18 ud af 29 byrådsmedlemmer i Frederikshavn Kommune forventer at genopstille, når der i dag om præcis to år er kommunalvalg i Danmark. Det viser en rundspørge, som Kanal Frederikshavn har foretaget.

Otte ved endnu ikke, om de genopstiller, mens tre ikke har besvaret vores spørgsmål. Ingen af de 29 byrådsmedlemmer meddeler ved denne lejligfed, at de definitivt stopper.

Mest iøjnefaldende er det, at halvdelen af Venstres seks byrådsmedlemmer endnu ikke ved, om de tager endnu en tørn i byrådet.

- Det afhænger af, hvordan det går det næste år, ligesom det er afgørende, hvem partiet præsenterer som borgmesterkandidat, siger Peter Sørensen, én af de Venstre-folk, som tæller på knapper.

De to andre er Jens Borup og Jan Bjeldbak.

Mette Hardam, Thomas Jørgensen og Lone Haugaard er som udgangspunkt klar til fortsætte i byrådet.

- Selvfølgelig stiller jeg mig til demokratiets rådighed igen, hvis helbred og gejst er intakt. Begge dele er til stede p.t., men ingen kender morgendagen, siger Mette Hardam.

Thomas Jørgensen var 1. suppleant for Venstre efter kommunalvalget i 2021, men fik hurtigt plads i byrådet, da Asger Mortensen døde.

- Det er meget spændende og lærerigt. Jo længere jeg har været med og bliver klogere på, hvordan en kommune bliver drevet, jo mere brænder jeg for det, fortæller Thomas Jørgensen.

Hos de tre andre borgerlige partier har alle fire nuværende byrådsmedlemmer mod på fire år mere. Det gælder Jens Nygaard (NB), Thomas Hjort (DF), Johm Lamp Henriksen (C) og Peter Laigaard (C).

John Lamp Henriksen er allerede valgt som spidskandidat ved kommunalvalget om to år.

- Vi har en fantastisk, men lille byrådsgruppe, der forsøger at gøre vores indflydelse gældende, hvor vi er og ved at tage ansvar over for de beslutninger, der skal træffes. Det arbejde har jeg stadig lyst til at være en del af, og derfor genopstiller jeg gerne til næste kommunalvalg, udtaler John Lamp Henriksen.

Peter Laigaard bifalder dette synspunkt.

- Jeg føler, at vi gør en forskel i byrådet som de "borgerlige stemmer, der arbejder", samtidig med John og jeg arbejder virkelig godt sammen, siger Peter Laigaard.

Thomas Hjort har en klar målsætning med sit mandat i byrådet.

- Jeg genopstiller, fordi selvom jeg de seneste to år har budgetforhandlet flere midler til ældreområdet og til de udsatte og sårbare grupper, ja, så er jeg slet ikke færdig med arbejdet. Vi skal have ægte værdighed tilbage i ældreomsorgen samt værne om tryghed og tillid, når det handler om de sårbare og udsatte grupper. Vi er på vej, men slet ikke i mål, mener DF'eren.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...