Gå til hoved-indhold
17. april 2024 - kl. 14.04

Venstre vil give offentligheden og pressen fuld indsigt i Aalbæk-sagen

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Venstre i Frederikshavn Kommune har i dag anmodet kommunaldirektør Thomas Eriksen om på næste byrådsmøde at medtage som beslutningspunkt til godkendelse, at offentligheden og pressen får fuld indsigt i sagen om tilskud til Aalbæk Idrætscenter efter offentlighedslovens § 14.

I forbindelse med sagsindsigt i henhold til kommunestyrelseslovens § 9 har Venstre modtaget det samlede materiale i forløbet.

- På baggrund af disse oplysninger kan det konstateres, at den politiske ledelse i Kultur- og Fritidsudvalget har udøvet et voldsomt pres på de kommunalt ansatte, som har haft negative konsekvenser for Frederikshavn Kommune og reelt har ført til fratrædelse af i hvert fald den daværende direktør for kultur- og fritidsområdet, udtaler Lone Haugaard (V), medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Det er Venstres konklusion, at det politiske flertal har afstået fra at drage relevante politiske og juridiske konsekvenser af forløbet ved alene at have gennemført sanktioner overfor kommunalt ansatte.

- Forløbet har således ikke haft nogen politiske konsekvenser, uanset at handlingerne blev foretaget med henblik på at få vedtaget en ulovlig udbetaling. Med det fremsatte beslutningsforslag ønsker Venstre, at borgerne selv kan forholde sig til og vurdere det passerede, siger Lone Haugaard.

Hvilke politiske konsekvenser mener Venstre, at Aalbæk-sagen bør have?

- Det har vi ikke en fast opskrift på, men vi ønsker, at der bliver kigget på de politiske konsekvenser. Indtil nu har vi alene kigget på administrationen, fortæller Lone Haugaard.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...