Gå til hoved-indhold
21. marts 2024 - kl. 00.03

Venstres forslag om færre byrådsmedlemmer mødte massiv modstand

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Venstre forsøgte på onsdagens byrådsmøde uden held at få reduceret antallet af byrådsmedlemmer fra 29 til 25. Det skulle ske med virkning fra 1. januar 2026.

- Jeg er meget imod forslaget, som kan give et demokratisk underskud. Vi har en stor kommune. Det er vigtigt, at vi når ud i alle afkroge. Vi skal være grundige og sætte os ind i tingene, og det bliver sværere, hvis vi er færre, sagde Christina Lykke (SF).

Det var Venstre, som stillede forslaget om en reduktion i antallet af byrådsmedlemmer. 

- Vi skal spare penge i kommunen, og så er det et godt sted at kigge på os selv. Vi kan godt løbe lidt stærkere, og det kan give nogle fordele, hvis alle byrådsmedlemmer sidder i to udvalg, lød det fra gruppeformand Thomas Jørgensen (V).

Hele vejen rundt i byrådssalen vendte byrådsmedlemmerne tommelfingeren nedad til forslaget.

- Men vi kan skære i vores vederlag. Det har jeg allerede foreslået, men det blev klokkeklart nedstemt. Til gengæld bør vi kunne sammenlægge eksempelvis Teknisk Udvalg og Plan- og Miljøudvalget, udtalte Jens Nygaard (DD).

En sammenlægning af flere udvalg faldt også i god jord hos Thomas Hjort (DF). Han henviste til, at blandt andet Stevns Kommune har gjort det.

Heller ikke løsgængeren Peter Sørensen - med en fortid i Venstre - kunne støtte sit gamle parti.

- Vi risikerer et demokratisk underskud, hvis vi bliver færre, sagde Peter Sørensen, som dermed var enig med SF'eren Christina Lykke.

John Lamp Henriksen, Det Konservative Folkeparti:

- Vi synes også, at vi skal passe på pengene, men vi mener dog, at vi skal beholde 29 medlemmer.

Fire færre byrådsmedlemmer giver en årlig besparelse på 402.628 kroner. Nedlægger man et politisk udvalg med syv medlemmer, er den årlige besparelse 541.600 kroner.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...