Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.09.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Vil skabe bedre rammer i sundhedssystemet

Henrik Buchhave: - Det handler ikke om at love mere i løn, for jeg så ikke strejken blandt sygeplejersker som værende den overvejende lønkamp.
Henrik Buchhave, Østervrå, folketingskandidat for Venstre i Mariagerfjord, medlem af hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse og formand for bestyrelsen på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn, har skrevet dette indlæg:


 

Det danske sundhedsvæsen mangler personale, og det er stort set i alle faggrupper. Regeringen gik til valg for fire år siden med et løfte om 1000 sygeplejersker mere. Sandheden er, at der i perioden er blevet godt 570 sygeplejersker færre.

Jeg tror ikke på de hurtige løfter og løsninger på denne udfordring. Jeg vil som politiker arbejde for at skabe nogle rammer i sundhedssystemet, der gør, at personalet kan holde ud at arbejde i det. Og det handler ikke om at love mere i løn, for jeg så ikke strejken blandt sygeplejersker som værende den overvejende lønkamp. Den kamp var et nødråb om, at forholdene i sundhedssystemet med bemanding og tidspres, ganske enkelt er løbet af sporet.

Der er mangel på faguddannet personale, og det tager tid at uddanne, så løsningen skal findes på andre måder. En af løsningerne har været brug af vikarer, men den løsning er en igangsætning af en ond cirkel. Stort behov for vikarer giver stor tiltrækning af personale, der ønsker sig bedre arbejdsforhold, personale der så rejser fra arbejdssteder, der så får et øget behov for vikarer og dermed en dyrere løsning.

Man bliver nødt til at se på arbejdsforholdene, se på om personalet løser relevante opgaver i forhold til deres faggruppe, og i forhold til sundhedssystemet generelt. Jeg forestiller mig ikke, at man læser i x antal år til en sundhedsfaglig uddannelse for så at bruge tiden bag en skærm, bare for at tage et eksempel. Det kan godt være det kræver en omrokering, og det giver selvfølgelig en risiko for fejl, men ikke at gøre noget er en endnu større fejl.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close