Gå til hoved-indhold
23. juni 2022 - kl. 13.06

Vinder kæmpe opgave for Marinehjemmeværnet

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Det er en eftertragtet opgave, JOBI Værft A/S er blevet tildelt. Hele fem prækvalificerede værfter fra forskellige steder i landet afgav tilbud på at vedligeholde fartøjerne.
Af: Kanal Frederikshavn

JOBI Værft A/S i Strandby har netop vundet et EU-udbud om vedligeholdelse af Marinehjemmeværnets skibe de næste fire år.

Snart vil fartøjer fra Marinehjemmeværnet være et almindeligt syn i Strandby, og de første fartøjer er allerede ankommet. For Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) har netop indgået en aftale med det lokale værft, JOBI Værft A/S, om vedligeholdelse af 30 fartøjer fra Marinehjemmeværnet.

I de næste fire år skal JOBI Værft A/S, som ligger på havnen i Strandby, derfor løbende arbejde på fartøjerne. Opgaven, som værftet er blevet tildelt, omfatter sædvanlige værftsarbejder, herunder - men ikke begrænset til – hovedsyn, bundsyn og årlige syn og alle typer af uforudsete eller ikke-planlagte vedligeholdelsesopgaver.

Det er Marinehjemmeværnets fartøjer i MHV 900-, 850- og 800-klassen, den nye rammeaftale drejer sig om. Helt præcist løber den nye aftale fra 1. juni 2022 til 31. maj 2026.

- Jeg er både stolt og taknemmelig over, at vi på JOBI Værft A/S har fået tildelt opgaven med at vedligeholde Marinehjemmeværnets 30 skibe. Nu glæder vi os til at komme i gang med det spændende arbejde, siger Jesper Faurholt Jensen, administrerende direktør hos JOBI Værft A/S.

Det er en eftertragtet opgave, JOBI Værft A/S er blevet tildelt. For hele fem prækvalificerede værfter fra forskellige steder i landet afgav tilbud på at vedligeholde fartøjerne. Men det blev værftet fra Strandby, der løb med opgaven. For FMI var det overordnede tildelingskriterium det økonomisk mest fordelagtige tilbud, herunder det bedste forhold mellem pris og kvalitet, vægtet på baggrund af otte underkriterier.

JOBI Værft A/S og FMI underskrev den endelige aftale i starten af juni. Op til underskrivning af kontrakten var der en obligatorisk "stand still"-periode på 10 dage, hvor de værfter, der ikke var så heldige at blive tildelt opgaven, havde mulighed for at klage. Det valgte ingen af værfterne dog at gøre.

Marinehjemmeværnet vil da også trygt kunne sende sine fartøjer til Strandby. For JOBI Værft A/S er efter ombygning og udvidelser de seneste år blevet til et full-serviceværft. Herfra leverer værftet nybygninger, og alt lige fra blandt andet fiskefartøjer, færger, slæbebåde til flådefartøjer kommer til service og vedligeholdelse på værftet.

JOBI Værft A/S har godt 40 erfarne medarbejdere med bred ekspertise indenfor træ, metal, glas- og kulfiber, motorinstallationer samt hydraulik og de har et stort netværk af underleverandører.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...