Gå til hoved-indhold
15 november. 2023

White Hawks' fjerde sejr i træk - nu kun ét point efter Rødovre

  • 1 af 1
Af: Andreas O. Hansen

Frederikshavn White Hawks hentede den fjerde sejr i træk, da holdet i aften besejrede Rungsted Seier Capital med 4-3 for øjnene af 1033 tilskuere i Nordjyske Bank Arena.

Mads Iversen var tilbage efter sin karantæne, hvilket betød, at høgene havde alle mand omklædt. Tadeas Galansky vogtede målet.

Første periode begyndte ganske jævnbyrdigt uden de helt stor chancer.

Det ændrede sig efter syv minutter, da Todd Winder sendte pucken på stolpen, og under en afventende udvisning brændte det virkelig på omkring Rungsteds mål.

Så meget, at høgene jublede efter otte minutter, da man troede, at pucken var i mål efter et stort klumpspil. Dommerne kiggede video og vurderede, at den ikke havde krydset stregen. 

Høgene fik deres powerplay, men uden at score.

Rungsted spillede efterfølgende med musklerne - lige til stregen et par gange, og det satte mere tænding på kampen.

Tadeas Galansky bød også ind med en feberedning, da han, på et helt åbent mål, fik sat staven over på en Rungsted-afslutning. En af de bedste redninger set længe i Nordjyske Bank Arena, og den vækkede minder om en tilsvarede aktion fra WH-keeper Bryan Hogan (#42👍) mod Hvidovre tilbage i sæsonen 2012/13.

Første mål faldt med små to minutter igen, da Mikkel Bertelsen kom afsted på en friløber. Hårdt presset bagfra lagde Bertelsen pucken under Oskar Östlund til 1-0.

Fortjente klapsalver fra hjemmepublikum, da pausehornet lød efter 20 minutter. 10-7 førte Rungsted skudstatistikken, men 1-0 stod der på måltavlen til White Hawks.

Tilskuerne var dårligt kommet på plads, da der, lidt ud af det blå, faldt en scoring halvandet minut inde i anden periode.

Thomas Søndergaard lagde en pasning ind i slottet, som via en Rungsted-spiller gik i mål til 2-0.

Nikolaj B. Kristensen var tæt på at gøre det til 3-0 få sekunder efter, men Oskar Östlunds benskinner lå i vejen. 

Herfra tog gæsterne en smule over og fik et powerplay efter ni minutter. Her var først Robin Johansson tæt på at score i undertal inden Rungsted sendte en hammer på overliggeren. 

En reducering lå i luften, og den kom i tiden 32:54. I første omgang fik WH ikke pucken ud af zonen, så da den blev sendt på mål igen, fik Jack Jacome lov at slå returen i kassen til 2-1.

Rungsted pressede på for en udligning, men White Hawks holdt stand, blandt andet takket være Tadeas Galansky. 2-1 efter 40 minutter på en skudstatistik, som gæsterne førte 23-15. 

Tredje periode startede ikke godt for hjemmeholdet, da Jacob Gammelgaard efter to minutter udlignede til 2-2. Her var Tadeas Galansky chanceløs på et godt opspil fra gæsterne. 

Der skulle dog ikke gå mere end to minutter, før Sebastian Brinkman fik jublen til at bryde løs blandt de 1033 tilskuere, da han stak afsted i højre side og svirpede pucken op i nettaget til 3-2.

Rungsted dominerede efterfølgende spillet og pressede på i høge-zonen for endnu en udligning.

Men så kom en gentagelse af 3-2 målet. Pontus Englund sendte Sebastian Brinkman afsted på en friløber, og igen var høgenes nr. 28 sikkerheden selv, da han med baghånden sendte den højt i mål. 4-2 med små otte minutter spillet af tredje periode.

Sebastian Brinkman lavede ét point i sæsonens første syv kampe. I de seneste 12 kampe er han noteret for ni point.

Perioden ud sad Rungsted på pucken, mens White Hawks forsvarede sig og var sjældne gæster oppe foran Oskar Östlund.

Tadeas Galansky havde stor andel i dagens sejr, og i slutfasen faldt endnu en af hans store pragtredninger, som foreløbelig holdt gæsterne hen.

Men med målmanden ude fik Rungsted reduceret til 4-3 på en styring med et minut og 19 sekunder igen. Den nye regel med mulighed for challenge i 75 sekunder efter en scoring gav Rungsted en gratis timeout - den regel er vidst ikke helt gennemtænkt.

Heldigvis kunne White Hawks, på en stærk arbejdsindsats, køre sejren og tre point i hus det sidste minut - fjerde sejr i streg. Det er helt skønt og komme i Nordjyske Bank Arena igen, hvor ingen bekymrede sig om, at gæsterne vandt skudstatistikken med 44-22.

Med sejren er White Hawks blot ét point efter Rødovre, som førte 3-0 i Esbjerg, men tabte 3-4.

Fredag skal høgene en tur til Odense, hvor der kampstart kl. 19.00.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...