Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.11.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Alberte og Daniel i succesfuld deleordning

Klejnsmedelærlingene Daniel Pedersen og Alberte Bruun er en del af et succesfuldt samarbejde, der blev sat i søen af Frederikshavn Forsyning og Oscar Petersen & Søn i 2019.
Frederikshavn Forsyning og smedevirksomheden Oscar Petersen & Søn A/S har indgået et lokalt samarbejde for at sikre høj faglighed i uddannelsen af klejnsmede.

 

Klejnsmedelærlingene Daniel Pedersen og Alberte Bruun er en del af et succesfuldt samarbejde, der blev sat i søen af Frederikshavn Forsyning og Oscar Petersen & Søn i 2019.

- Jeg er virkelig glad for ordningen. Vi får lov at prøve en masse og prøver os selv af. Ikke to dage er ens, smiler Daniel Pedersen, der er færdig som klejnsmed til januar og allerede nu har sikret sig arbejde hos smedevirksomheden efter endt lærlingetid.

Sammen med Alberte Bruun er han del af en udstationering fra Frederikshavn Forsyning, hvor de skiftevis er hos Forsyningen, Oscar Petersen & Søn og på skole.

Stort netværk
Lærlingene har blandt andet lavet en større gangbro hos Frederikshavn Fjernvarmeværk og har netop færdiggjort en gangbro på Tolne Vandværk.

Alberte Bruun, der er færdig som klejnsmed i 2024, har ud over Oscar Petersen & Søn været flere steder hos Forsyningen, blandt andet hos Frederikshavn Vand, Spildevand og Varme.

- Vi får et rigtigt stort netværk, og vi afprøver og snuser til forskellige arbejdsmetoder – det er jo to vidt forskellige verdener Forsyningen og OPS, og her får vi det bedste fra begge, fortæller Alberte Bruun.

Fokus på kvalitet i uddannelsen
Lærlingeansvarlige Jan Karlsson fra Frederikshavn Forsyning og Thomas David fra Oscar Petersen & Søn er enige om, at deleordningen giver lærlingene en god variation i opgaver og en solid ballast.

- Med udstationeringen ønsker vi, at lærlingene får en uddannelse af høj kvalitet med mange varierede opgaver og udfordringer, som de ellers ikke ville have fået. De møder mange forskellige mennesker og lærer, hvor vigtigt samarbejde og kommunikation er, siger Jan Karlsson.

Lærlingene har også klaret sig godt på skolebænken, hvor de begge har høstet topkarakterer for deres projekter. Projekter, som de efterfølgende har kunnet omsætte i praksis hos virksomhederne.

Stor selvstændighed
- Alberte og Daniel har selv styret projekterne, når de har været hos os. De har selv tegnet, bestilt materialer og tidsstyret projekterne og er hurtigt blevet meget selvstændige. Jeg deler ud af min erfaring og giver gode råd, men det er de unge, der tager initiativet, fortæller Thomas David.

Fremtidigt samarbejde
Deleordningen møder kun ros fra virksomhederne og lærlingene, og da snakken falder på fremtiden, siger Alberte Bruun.

- Jeg kan sagtens se mig selv arbejde for én af virksomhederne, når jeg er færdig som lærling, for der er masser af spændende områder at udvikle sig indenfor. Det har vi virkelig fået øjnene op for.

Også virksomhederne har set, hvordan udstationeringen har styrket samarbejdet imellem virksomhederne.

- Vi kan sagtens forestille os, at samarbejdet fortsætter, for de unge mennesker får så meget med – udover en høj faglighed og et godt netværk, bliver de klædt grundigt på til deres fremtidige arbejdsliv, siger Jan Karlsson.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close