Brøndums Hotel er Small Danish Hotels’ første Premium Hotel i Nordjylland
Brøndums Hotel i Skagen tilslutter sig Small Danish Hotels’ hotelkategori SDH Premium Hotels, der nu tæller seks danske fyrtårnshoteller. Hotellet i Skagen satser på at øge efterspørgslen i vinterhalvåret.
Der hviler en særlig historisk stemning over Small Danish Hotels’ nyeste medlem, der i mere end 180 år har huset gæster fra nær og fjern. Brøndums Hotel har spillet en helt central rolle i Danmarks kunstneriske miljø som stedet, hvor skagensmalere og digtere diskuterede, malede og spiste sig gennem Madam Brøndums overdådige måltider.
Hotellets historie strækker sig over fire generationer af familien Brøndum med start i 1839, hvor kunstmaler Anna Anchers farmor, Ane Kirstine Brøndum, arvede Brøndums gård. Familien udviklede stedet fra købmandsbod over kro og gæstgiveri til et af Danmarks mest kendte hoteller, hvor kulturpersonligheder som H.C. Andersen, Georg Brandes, Carl Nielsen og Karen Blixen har været stamgæster.
- Gæsterne i premium-segmentet søger unikke hoteller med autentiske rammer, hvor opholdet er en oplevelse i sig selv. Det er vores ambition at tilbyde Premium-hoteller i de mest populære turismeområder i Danmark, og Brøndums Hotel er nærmest en destination i destinationen Skagen. Hotellet er en kulturhistorisk perle, der fortæller et stykke verdensberømt Danmarkshistorie, og køkkenet er garant for ypperlig gastronomi med afsæt i det lokale fadebur. Vi er meget glade for, at dette ikoniske hotel nu er en del af Small Danish Hotels, siger Finn Kræfting, som er administrerende direktør hos Small Danish Hotels.
Som en del af SDH Premium Hotels kommer Brøndums Hotel i selskab med Schackenborg Slot og Slotskro, Hotel Vejlefjord, Hotel Randers, Stammershalle Badehotel og Fjordgaarden. Small Danish Hotels står i alt for mere end 75 hoteller og 5.200 værelser i Danmark, der også fordeler sig i de målgruppetilpassede hotelkategorier Signature Hotels, Classic Hotels og Partner Hotels, og som tiltrækker gæster hele året rundt. Netop muligheden for sæsonudvidelse er et af de potentialer, som Brøndums Hotel ønsker at forløse via Small Danish Hotels.
- Vi er begunstiget med et stort kendskab og en særlig solid tiltrækningskraft i sommerhalvåret. Vores strategiske fokus er at udvikle Brøndums Hotel til en sund og økonomisk bæredygtig helårsforretning med faste helårsarbejdspladser, hvor vi kan bibeholde og dyrke stærke relationer til vores dygtige medarbejdere hele året rundt. Målet er, at vi igennem Small Danish Hotels’ brede palet af kommunikations- og salgskanaler kan øge opmærksomheden omkring Brøndums Hotel og tiltrække flere købestærke gæster uden for de traditionelle sæsoner, siger Emil Hauge, som er direktør for Brøndums Hotel.
Hotellet i hjertet af Skagen rummer 45 stemningsfulde værelser i nordisk stil, der afspejler stedets særlige, hjemlige atmosfære. Køkkenet har altid været et adelsmærke hos Brøndums Hotel med vægt på råvarer fra Skagens natur som fisk, skaldyr, grønsager og vildt fra lokale producenter.
Køkkenchef Mikkel Heuck er født og opvokset i Hirtshals og har en fortid på blandt andet d'Angleterre og Kong Hans Kælder i København, inden han kom til Brøndums Hotel i 2022. Hver servering er en historie om kvalitet, tradition og målet om at bære dansk madkultur videre. Sæsonens allerbedste råvarer forædles til klassisk smørrebrød, signaturretter samt moderne franske og nordiske retter. Den prisbelønnede vinkælder er et kapitel for sig og tilbyder mere end 700 udvalgte vine.
Brøndums Hotel ejes af boet efter Bent Fredberg, som har drevet det fredede hotel siden 1976. Boet søger en køber, der i kølvandet på de sidste års strategiske udvikling vil føre hotellet ind i fremtiden med respekt for stedets eksklusive historie. Brøndums Hotel er trådt ind i Small Danish Hotels 1. maj 2025.