Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Buchholtz forærede FfI Brydning 22.000 kroner

Den mangeårige topbryder Henrik Buchholtz dukkede onsdag aften op til træningen i Atletcentret i Frederikshavn og overrakte FfI Brydning en check på 22.000 kroner.

 

Henrik Buchholtz medbragte også en brydeven i naturlig størrelse iført brydedragt med 120 medaljer limet på kroppen.

Henrik Buchholtz har på eget initiativ solgt 120 af sine medaljer for at bidrage til de unge bryderes stævneaktiviteter og talentudvikling.

Alle bryderne hørte om nogle af medaljernes historie, hvor de var vundet og hvordan. En medalje af bronze er vundet i Japan  i sumobrydning. En stilart, som ikke dyrkes i Europa.

- Det var en inspirerende tale om kammeratskab, klubånd og dengang han blev klubmester i 28 kg efter 12 kampe, fortæller Torben Nielsen, FfI Brydning.

Brydevennen bliver udstillet i en glasmontre i Atletcentrets indgang - med en plakette med navnene på alle dem, som har købt en eller flere medaljer.

Der har været støtte og opbakning fra familie, tidligere holdkammerater og modstandere med mere fra blandt andet Frederikshavn, København, Herning, Esbjerg og Solvang i Californien.

Henrik Buchholtz vandt fra 1990 til 2001 seks individuelle DM-guldmedaljer som senior. Derudover har han et utal af medaljer fra andre stævner og var landsholdsbryder i en årrække.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Torben Nielsen

FOTO: Torben Nielsen

FOTO: Torben Nielsen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close