Gå til hoved-indhold
22 september. 2023

Der manglede ild i øjnene, da White Hawks tabte 3-4 til Herlev Eagles

  • 1 af 1
    Frederikshavn White Hawks dominerede efter reduceringen til 2-3, og det var flere gange tæt på 3-3.
Af: Michael Frederiksen

For de seks Herlev-tilskuere blev det en skøn aften i Nordjyske Bank Arena. Gæsterne vandt 4-3 over Frederikshavn White Hawks, som nu er syv point efter Herlev i Metal Ligaen. Hvad værre var, kom White Hawks ikke ud med den ild i øjnene, man må forvente og kræve af et hold, som jagter sæsonen første sejr. Vi må konstatere, at White Hawks er et bundhold med kun ét point, og det har sat sig mentalt i spillerne.

Finnen Eetu Mäki har været en stor skuffelse i WH-trøjen. I dag var han slet ikke med i truppen, hvor Gorm Topholt på papiret var sendt op i A-kæden sammen med Robin Johansson og Todd Winder, men de angivne kæder passede, som vinden blæser.

Allerede efter fem sekunder tabte WH's Daniel Baastrup pucken i egen zone. Den tidligere Herlev-spiller gav således gæsterne en kæmpe chance, men Tadeas Galansky reddede. I det hele kom hjemmeholdet skidt ud til kampen. De hvidblusede lignede ikke et hold, som trængte til sæsonens første sejr.

2-6 lød skudstatikken efter fem minutter, hvor Herlev førte 1-0. Målet faldt i tiden 3:29. Sebastian Holm Pedersen skovlede pucken ud blandt tilskuerne i egen zone. Det kostede en udvisning, som Oliver True straffede efter energisk forarbejde af Nicklas Heinerö.

To udvisninger til Herlev gav White Hawks et overtag, og i tiden 12:51 udlignede Robin Johansson. Høgene pressede hårdt og holdt pucken inde i Herlevs zone. Svenskeren scorede på et tørt skud via indersiden af den ene stolpe.

Herlev indledte anden periode i powerplay, da Anton Stenbakken var udvist, og det var tæt på, at WH's tjekkiske keeper blev overlistet på en tilfældighed. Han virkede lidt ukoncentreret i aften.

Kort efter var Pontus Egelund tæt på at krone en flot soloaktion med et mål, men Erik Hanses reddede i Herlev-målet.

Det blev 2-1 til Herlev i første periodes sidste minut. Oliver Arle Östergren snuppede for næsen af Thomas Søndergaard en aflevering fra Tadeas Galansky på blå linje og gik den direkte vej mod WH-målet. Tadeas Galansky havde frit udsyn og reddede - troede dee fleste - afslutningen, men pucken smuttede alligevel akkurat over stregen.

En ærgerlig afslutning for White Hawks, som dog heller ikke kunne være tilfredse med indsatsen i de første 20 minutter. Der manglede vilje og fart.

Det gjorde der også i store dele af anden periode, hvor Herlev igen tog teten, trykkede på og var farligst. 10-22 lød skudstatistikken efter 30 minutter.

Oliver True øgede til 3-1 i tiden 31:23. Det skete efter en længere solotur, hvor WH-backen Pontus Englund så noget passiv ud, og det straffede Herlev-spilleren dygtigt.

Tadeas Galansky havde inden denne scoring haft flere solide redninger, så Herlev-målet kom ikke som en overraskelse.

Det gjorde Frederikshavns reducering straks efter til gengæld. Jonas Jakobsen styrede pucken i mål, og den scoring var en forløsning for hjemmeholdet, som nu endelig etablerede det pres, som de 1027 tilskuere sukkede efter.

Anton Stenbakken var tæt på 3-3, og Jacob Møller Jensen kiksede helt fri med Herlev-keeperen.

Med 30 sekunder tilnage af anden periode måtte Tadeas Galansky skøjte direkte i omklædingsrummet. Der var blod på isen, og Kevin Frydkjær blev sendt i aktion - uden dog at blive testet.

3-2 til Herlev inden tredje periode. 17-25 viste aftenens skudstatistik.

Galansky kom tilbage fem minutter inde i tredje periode, og netop som det skete, scorede Nikolaj B. Kristensen til 3-3. En puck fra banden havnede hos den unge WH-forward, som dejligt resolut hyggede gummiskiven i kassen til stor jubel for publikum.

Tendensen fra slutningen af anden periode fortsatte. White Hawks virkede nu hurtigere og mere pågående, men alligevel kom Herlev midtvejs foran 4-3. Nicklas Heinerö trak smart og frækt ind imellem to WH'ere tæt foran mål, og så ventede han og ventede og ventede, inden kan lagde pucken forbi Galansky. En tøvende WH-defensiv i denne situation.

White Hawks dominerede afslutningen, men uden at blive rigtigt farlige, og det gjorde ikke situationen nemmere, at de med fire minutter igen blev ramt af en udvisning, fordi de var en spiller for meget på isen. Og 40 sekunder inde i udvisningen røg Daniel Baastrup også en tur i straffeboksen, så nu var Herlev 5 mod 3 i et minut og 20 sekunder.

Herlev sendte straks pucken på stolpen. Ikke bare én gang, men tre gange! WH-overlevede dette undertal og havde nu ét minut til at fremtvinge en udligning. Det lykkedes ikke.

4-3 til Herlev Eagles i Nordjyske Bank Arena, hvor aftenens prominente gæst var Frederikshavns dobbelte guldtræner Jiri Justra. Han var givetvis ikke tilfreds med høgenes præstation.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...