Gå til hoved-indhold
18. marts 2024 - kl. 16.03

Det gav pote at efterlyse sommerhuse i lokale medier

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

I begyndelsen af året efterlyste Toppen af Danmark flere sommerhuse til udlejning igennem de lokale medier, og det har allerede bragt turistforeningen tæt på at nå målsætningen for 2024.

Toppen af Danmark kunne ved årsskiftet glæde de fleste af sine husejere med en fremgang i feriehusudlejningen på 10 procent i forhold til samme tidspunkt i 2023. Her ved udgangen af første kvartal er fremgangen stadig solid, og der er behov for flere sommerhuse til udlejning i højsæsonen.

I januar anslog chefen for Toppen af Danmark – Feriehuse.dk, at man var på udkig efter 30 ekstra sommerhuse til udlejning i år, og man søgte efter sommerhusejere, der har lyst til at tjene en ekstra skilling på at udleje igennem et solidt lokalt bureau.

Den efterlysning gav pote, og der er allerede indgået aftale med 30 ekstra sommerhusejere, der får deres hus til udlejning igennem Toppen af Danmark – Feriehuse.dk i år sammen med de 300 andre der allerede i mange år har nydt godt af den lokale aktør.

- Med den efterspørgsel, der er efter sommerhuse fra Sæby til Skagen, tager vi cirka 10-20 flere ind i år, der kan udleje igennem os, fortæller feriehuschef Bent Christensen, Toppen af Danmark.

Feriehuschefen fortæller også, at selvom det ikke er alle huse, man tager ind hos Toppen af Danmark, tager han altid gerne en dialog med husejerne, og han tager gerne på besøg i sommerhuse i lokalområdet for en uforpligtende vurdering af potentialet for udlejning.

Bent Christensen fortæller også, at det også er nu, at man skal tage fat i Toppen af Danmark, hvis man er hos et andet bureau, og ønsker at skifte til en lokal aktør til næste år.

- Der er ofte et helt års binding hos de udenlandske bureauer, og skal man godt i gang med udlejningen hos os og er bundet hos et udenlandsk bureau, er det allerede nu, at man skal tale med os om sæsonen 2025. Udover bedre udlejning og at man har lokale til at rengøre huset efter udlejning, er en anden fordel ved at udleje igennem Toppen af Danmark – Feriehuse.dk er, at bureauet også er den lokale turistforening, og her investerer man hele sin andel af indtjeningen i udviklingen af lokal turisme, siger Bent Christensen.

Som sommerhusudlejer har man ofte en bedre indtjening, når man udlejer igennem Toppen af Danmark – Feriehuse.dk, fordi man hos det lokale bureau har sit fokus på turismen, og har et usædvanligt erfarent team af medarbejdere. Hver krone bureauet tjener på udlejningen, går ubeskåret til lokal turistudvikling.

- Vi er til stede lokalt, og vores husejere kender os. Man er ikke et nummer i køen, og man skal ikke ringe verden rundt, når man skal i kontakt med os. Det betyder noget for vores mange feriegæster og husejere, mener Bent Christensen der sammen med sit kolleger har mere end 30 års erfaring fra international markedsføring, salg og pasning af feriehuse.

 

Fakta: Skattefri gevinst og udviklingen af lokalturisme

I 2024 få sommerhusejere et skattefrit fradrag på 46.100 kr., når de udlejer deres sommerhus igennem et bureau som Toppen af Danmark.

De betyder i praksis at de første 46.100 kr. er skattefri, når huset udlejes. Derefter er der et fradrag på 40% på resten af den indtjening, der måtte være efter de 46.100 kr.

Man opnår kun det skattemæssige fradrag, når man gør brug af et anerkendt bureau som f.eks. Toppen af Danmark – Feriehuse.dk

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...