Gå til hoved-indhold
26. juni 2024 - kl. 00.06

Efter oprykning i fodbold og studenterhue venter collegefodbold i USA

  • 1 af 2
    Sebastian Venø Frandsen satser på en karriere som professionel fodboldspiller.
  • 2 af 2
    Sebastian Venø Frandsen ses her i aktion i søndagens oprykningsbrag i Hirtshals. Han er den lyshårede spiller i FfI's røde og sorte trøje.
Af: Michael Frederiksen

Søndag rykkede Sebastian Venø Frandsen op i Jyllandsserien med FfI i en højdramatisk kamp i Hirtshals, tirsdag blev han student på Frederikshavn Gymnasium, og nu går turen til USA, hvor han skal spille collegefodbold.

Den unge frederikshavner skal spille for Harford Community College Athletics, som ligger i byen Bel Air lige udenfor Baltimore i staten Maryland. Holdet spiller i konferencen NJCAA og er en D1-skole, som er det bedste i NJCAA-konferencen, så Sebastian Venø Frandsen kommer til at møde nogle gode fodboldspillere.

Men hvordan kommer sådan en kontrakt i stand, når du kun er serie 1-spiller i Frederikshavn?

- Jeg har sammen med et af de førende rekrutteringsbureauer i Skandinavien, NSSA, fået skabt muligheden for at komme til USA. Det startede faktisk helt tilbage i januar 2023, hvor jeg tog til en tryout hos NSSA på et træningsanlæg i Frederiksberg, hvor de også holder sig til. Her fik jeg smag for, hvordan fodbold i USA foregår, og hvad mulighederne er ved at tage til USA. Det fik virkelig min interesse, og jeg skrev under med NSSA. Derefter skulle jeg samle videomateriale til at lave en highlights-video, som de ville sende rundt til deres kontakter i USA. Inden længe begyndte jeg at få tilbud fra colleges overalt i USA. Jeg valgte at gå med Harford Community College Athletics efter lange snakke med forskellige colleges, fortæller Sebastian Venø Frandsen.

Han kan maksimalt spille college-fodbold i fire år.

- Min målsætning er at arbejde hårdt og få et bedre scholarship hos Harford, men også skabe interesse fra andre højere rangerede colleges. Men jeg tager et år ad gangen og ser, hvordan alt kommer til at forløbe sig, forklarer han.

Hvad er din drøm fodboldmæssigt?

- Min drøm er at blive professionel. Det har været min mål lige siden, jeg begyndte at røre en bold. Man skal ofre en del for at nå det professionelle niveau, og det er jeg klar på. Derfor valgte jeg også USA, fordi jeg har set en mulighed for at blive en del af den fodboldkultur, der er i USA, som bliver ved med at vokse. Den bølge vil jeg gerne med på. Udover det er mine mål også i USA at blive en meget bedre fodboldspiller, få flere kontakter i fodboldverden og samle videomateriale, som jeg kan bruge til at sende til andre klubber. Men min drøm er at nå det professionelle niveau. Selvom det bliver svært, vil jeg give det et skud og kæmpe for det til sidste ende, siger Sebastian Venø Frandsen.

Pre-season i Harford Community College Athletics begynder 5. august. Han ved endnu ikke, hvornår han flyver til USA. Lige nu er han sammen med fire af sine kommende holdkammerater ved at finde en lejlighed, som de kan bo i.

- Det er heldigvis snart på plads. Men jeg skal i hvert fald være i Bel Air et par dage før, så må jeg tage en tur på et hotel, smiler den nybagte student og kommende collegespiller.

Han skal også studere.

- Det er fint nok, føler jeg, selvom jeg lige har fået huen på. Der er forskellige linjer, jeg kan vælge imellem. Jeg vil gerne tage en bacheloruddannelse, men i hvilket "major" ved jeg stadig ikke, siger midtbanespilleren, som bliver savnet i FfI, når de efter sommerferien skal spille i Jyllandssserien 2.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...