Gå til hoved-indhold
09. november 2023 - kl. 15.11

Emma Krøgh og Sarah Kajgaard vandt tegnekonkurrence i Strandby

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

6. klasserne på Strandby Skole har deltaget i Lions Club's tegnekonkurrence og arbejdet med temaet: ”At turde drømme” om fred i verden.

”At turde drømme” om fred i verden er årets tema i Lions Internationale Fredsplakat-konkurrence, hvor der forventes mere end 375.000 bidrag fra unge i hele verden.

I år har to 6. klasser fra Strandby Skole deltaget under ledelse af deres lærer Annette Larsen. Hver enkelt elev har, som en del af billedkunsttimerne, lavet en plakat over temaet.

Blandt alle plakaterne har dommerkomiteen bestående af Lillian Kammer fra Kontrasterne i Strandby og Mogens Damm fra Lions Club Bannerslund vægtet plakaternes originalitet, kunstneriske værdi, samt tolkning af temaet.

Dommerkomiteen har i denne uge valgt en vinder fra hver klasse. Alt imens dommerkomiteen voterede, var Lions Club Bannerslund vært med en sodavand og en flødebolle til samtlige elever som tak for indsatsen.

Vinderne blev Emma Krøgh fra 6.A og Sarah Kajgaard fra 6.B.

- Tillykke til dem begge og tak for indsatsen til alle eleverne fra begge klasser, lyder det fra Lions Club.

Det er den 34. internationale plakatkonkurrence for fred. Lions sponserer konkurrencen for at fremhæve den vigtige rolle, fred spiller for ungdommen rundt om i verden. De to vinderplakater kommer i hård konkurrence med vinderne fra de øvrige klubber i distriktet. Vinderplakaten i distrikternes regi går videre i konkurrencen med andre landes vindere.

- Det er altid spændende at deltage i konkurrencer, og vi er glade for, at Lions Club giver os muligheden for det. Vi har igennem forløbet haft mange gode snakke om, hvordan man omsætter sine drømme om fred til en tegning, siger Annette Larsen.

John Snebang og Kurt Berg Larsen fra Lions Club Bannerslund er imponeret over den kreativitet som eleverne viser.

- Det er tydeligt, at de anser fred for meget vigtigt. Vi er begge meget glade for at kunne give dem muligheden for at dele deres drømme om fred med os andre. Vores klub krydser fingre for begge plakater og håber, at de mange andre elever rundt om i verden får deres vision om fred opfyldt, siger Kurt Berg Larsen, præsident fra Lions Club Bannerslund.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...