En kriminal-tekniker krydsede sit spor
Tidligere kriminal-tekniker Kim Larsen har arbejdet i det danske politi med efterforskning af nogle af de mest alvorlige sager som drab og vold. Det fortalte han mandag formiddag om for 34 medlemmer af Faglige seniorer, Kommunegruppe Frederikshavn.
Kim Larsen fortalte om undersøgelser både på gerningssteder og i laboratorier. De fremmødte fik en forklaring på, hvordan de kan læse drabsmetoden ud fra den måde, blodet lander på.
DNA er det unikke mønster, vi mennesker har med os, fortalte Kim Larsen. Kun i et særligt tilfælde findes de magen til, nemlig ved énæggede tvillinger – ellers har vi alle vores eget sæt DNA.
Fingeraftryk er også en metode, der anvendes i drabssager og her er det endnu mere unikt, for her har alle mennesker hver deres sæt. De dannes ved tryk i livmoderen, og ingen har samme afsæt i livet.
De fremmødte fik et indblik i nogle af det drabssager i Danmark., som Kim Larsen har været involveret i. Der var tyst, da sager, som vi kender fra pressen, rullede over skærmen, skånsomt for de efterladte, men alligevel rystende detaljer.
Ud over den hjemlige kriminalteknik har Kim Larsen også haft adskillige udsendelser til verdens brændpunkter, hvor han har assisteret med opbygningen af politistyrker i blandt andet Kosovo, Irak og Afghanistan, katastrofer i både ind- og udland har også været en del af hans arbejde.
En kriminalteknikers arbejde foregår ofte på livets skyggeside, men så gælder det om at kaste lys over sagens rette sammenhæng, så sagerne kan blive opklaret.
Kim Larsen er netop gået på pension. Nu gælder det nu om at nyde livet efter en arbejdsdag med mange store opgaver, så lystfiskeriet og Knudepunktet i Frederikshavn samt hans familie får nu den fulde opmærksomhed.
- Det fortjener vi alle, når arbejdet har fyldt ekstremt meget i perioder, sagde Kim Larsen som afslutning på sit foredrag.