Gå til hoved-indhold
21. juni 2024 - kl. 15.06

Fem kvinder står bag den første udgave af Sæby Festival

  • 1 af 1
    Fra venstre ses Camilla Vigel, Randi Kvesel, Mia Brandin, Nana Hyllested og Mette Hyttel.
Af: Michael Frederiksen

Fem kvinder i foreningen Sano står bag den første udgave af Sæby Festival, som skal holdes lørdag 31. august på slagteriets parkeringsplads.

Sæby er en by, der rummer mange muligheder, og den har en kulturarv og en historie, som vi gerne vil løfte og værne om. Ligesom Skagen er kendt for Skagensmalerne, så var Sæby forfatternes foretrukne refugium, og det tænker vi, at der kan dyrkes mere på med fokus på ordene og poesien og deraf afføde en hyldest til dem, der var, og dem, der er, i form af en festival i Sæby. Vores vision er at give adgang til musikere fra vækstlaget og til at dyrke kunsten i et eksperimenterende, nyskabende og kreativt miljø med flydende grænser, hvor musik, lyrik og kunst smelter sammen i et nydelsesstimulerende refugium fra hverdagen, siger Nana Hyllested.

Hun står sammen med Camilla Vigel, Randi Kvesel, Mia Brandin og Mette Hyttel bag Sæby Festival. 

Sæby Festival skal foregå på slagteriets parkeringsplads med det formål at skabe et positivt minde og vartegn, efter den over 100 år gamle institution lukkede ned sidste år, og da de fleste sæbynitter har en relation til den arbejdsplads, enten i form af dem selv, familie, venner eller bekendte, så var det næsten oplagt at binde byen og historien sammen der.

- Byen og historien vil således sammen danne rammen og være kulisse for en festival, som kan trække tråde tilbage i tiden og samtidig være visionær og fremadskuende, og det er vores klare mål, at Sæby Festival skal bibringe noget nyt og derved skabe nysgerrighed og interesse for forskellig kunst og kultur. Vi er en forening, der står bag om at realisere projektet, men vi kan ikke gøre det alene, og derfor inviterer vi frivillige, og det lokale erhvervsliv til at engagere sig, så festivalen drives af lokale kræfter, hvor vi sammen løfter opgaven, og på den måde sikrer vi ejerskab og sammenhængskraft, siger Nana Hyllested.

De fem kvinder ønsker at gøre kunsten mere nærværende med relation til eget lokalområde og promovere Sæby i samspil med de engagerede kunstnere og byens lokale erhvervsliv, hvor de også stiler efter at tiltrække folk uden for Sæby, hvilket vil komme hele byen til gode.

Programmet er ikke helt på plads endnu, men det vil bestå af musikalske oplevelser i forskellige genrer pop, folk, roots, krydret med litterære indslag og talks.

- Vi søger efter at sammensætte et program, som inspirerer og overrasker, hvor gæsterne får mere end det, de kom for. Da denne festival skal være tilgængelig for alle, har vi valgt at holde billetprisen på et niveau, hvor vi håber, at alle kan være med, og derudover er placeringen i gåafstand fra offentlig transport, så heller ikke det skal være en hindring for deltagelse. Billetterne bliver sat til salg tirsdag 25. juni, og kunstnerne vil blive offentliggjort løbende, oplyser Nana Hyllested.

Sæby Festival afholdes på Danish Crowns parkeringsplads i Sæby 31. august 2024, hvor Rosa Organisation og Tuborg Fondet donerer professionel scene og lyd igennem Musikhjælp Scenesetup. Derudover er Sæby Festival sponsoreret af Nordea Fonden – Liv i det lokale, Sparekassen Sæby Fond, Frederikshavn Kommune og Melsen Fonden.

Sæby Festival er en ny begivenhed, som skydes i gang i år i forbindelse med Sæbys 500-års jubilæum som købstad.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...