Gå til hoved-indhold
15 november. 2022

Føtex og Netto i Fr.havn får i alt fire lynladere

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Ud af de 1.000 ladepunkter, der kommer på Salling Groups lokationer ved Netto, Bilka og føtex, er der nu sat adresse på de 785 af dem. Netto på Skøjtealléen i Frederikshavn, ved Iscenter Nord, får to lynladere. Det samme gør føtex Frederikshavn på Rådhus Allé.

Der er indtil videre ikke planlagt opsætning af ladepunkter ved Netto i Sæby og Skagen samt Netto på Hjørringvej og Rømøvej i Frederikshavn. Flere føtex-butikker får fire ladepunkter, blandt andet i Hjørring, men føtex Frederikshavn må nøjes med to.

De foreløbig 785 ladepunkter er fordelt over hele landet, og det betyder, at kunderne i Netto, Bilka og føtex inden udgangen af 2025 kan lade deres elbil, mens de fylder varer i indkøbsvognen.

For Salling Group er det et vigtigt skridt i den rigtige retning, at koncernen i samarbejde med Clever giver kunderne mulighed for at lade elbilen. Salling Group ønsker at minimere sit aftryk på klimaet og hjælpe kunderne med at træffe grønnere valg i hverdagen. Det bidrager de mange ladestandere til.

- Vi har en klar ambition om at gøre det lettere for vores kunder at træffe valg i hverdagen, der støtter ønsket om at mindske den globale opvarmning. Med fordelingen af ladepunkterne ud over hele Danmark gør vi det lettere for vores kunder og andre danskere at lade elbilen, så de på en nem måde kan bidrage til den grønne omstilling, siger CSR-direktør i Salling Group, Henrik Vinther Olesen.

Hos Clever glæder man sig over, at størstedelen af de mange lokationer nu er på plads, så elbilisterne kan se frem til en ensartet og lettilgængelig opladningsløsning:

- I Clever arbejder vi hver dag på at binde Danmark og hverdagen sammen ved at udrulle rigelig, relevant og offentlig tilgængelig ladeinfrastruktur, så det bliver trygt for danskerne at vælge elbilen til i fremtiden. Det skal nemlig være nemt at lade der, hvor du er, uanset om du er på farten, på arbejde, eller når du skal handle, og derfor er vi super glade for, at vi over de næste år kan sætte næsten 1.000 ladepunkter op ved Netto, Bilka og føtex i hele landet, siger Casper Kirketerp-Møller, direktør i Clever.FAKTA
• Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal sætte ladestandere op, og derfor er der endnu ikke sat præcis lokation på de resterende op til de 1.000
• En ladestander har typisk to ladepunkter. Det betyder, at to biler kan få strøm på bilen på samme tid
• Der vil være forskellige ladetyper på de enkelte steder
• Ambitionen er, at alle ladestandere står klar senest ved udgangen af 2025
• Selvom lokationerne er navngivet, kan der sagtens gå et stykke tid, inden ladestanderne står klar til at blive taget i brug
• Opsætningen af ladestandere er et led i Salling Groups klimaindsats
• Alle ladepunkterne vil indgå i Clevers ladenetværk, som er tilgængeligt for alle elbilister. Elbilsejere vil både kunne oplade gennem abonnement hos Clever og forbrugsafregnet pr. kWh

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...