Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.11.2022 | Af: Michael Frederiksen

Forsøgte at få Royal Run til Skagen i 2023

Kronprins Frederik kommer ikke til Skagen i 2023 for at løbe Royal Run. Foto: Uggi Kaldan
Skagen var med i opløbet om at blive værtsby for Royal Run 2023, men Frederikshavn Kommune vurderede i sidste ende, at værtskabet kostede for mange penge i et år, hvor kommunen er ramt af nedskæringer.

 

Kommunaldirektør Thomas Eriksen bekræfter, at Frederikshavn Kommune var i dialog med Royal Run-sekretariatet i DGI. Han vil ikke oplyse, hvor mange penge det koster at være Royal Run-by, men kommunaldirektøren erkender, at det var økonomien, som gjorde, at Frederikshavn Kommune trak følehornene til sig.

Thomas Eriksen forholder sig ikke til, om Royal Run skulle være afviklet i Skagen, Frederikshavn eller Sæby.

I Toppen af Danmark ærgrer direktør René Zeeberg sig. Han var manden, som skabte kontakten til Royal Run-sekretariatet.

- I første omgang mente de, at der var en svær størrelse at afvikle Royal Run i Skagen, men de skiftede mening, da de hørte vores argumenter, oplyser René Zeeberg.

One Mile er den korte distance i Royal Run, og netop den distance svarer til afstanden mellem startområdet i Skagen Marathon på Skagen Havn og Kongevillaen i Skagen, som Kong Christian X og Dronning Alexandrine opførte for over 100 år siden.

- Allerede her kunne vi mærke, at Royal Run-folkene blev mere interesserede i at høre på os, og det blev endnu bedre, da vi kunne fortælle, at der ligger en helikopter-landingsplads lige ved siden af Kongevillaen, så Kronprins Frederik hurtigt kan videre til næste by, siger René Zeeberg.

Kongefamiliens kærlighed til Skagen og den gode historie med, at Royal Run med Skagen som værtsby fik hele landet med, var andre gode argumenter for at vælge Skagen. Det var derfor en fortrøstningsfuld René Zeeberg, som overlod de videre "forhandlinger" til Frederikshavn Kommune.

Turistdirektøren ærgrer sig over, at økonomi blev afgørende for Frederikshavn Kommunes fravalg af Royal Run.

- Det er brandærgerligt, for jeg havde sagt til kommunen, at vi i Toppen af Danmark var klar til at gå forrest og være med til at finde de penge, der skal til i form af sponsorater. Desuden er jeg slet ikke i tvivl om, at Royal Run i Skagen vil medføre en omsætning og markedsføring, som er langt flere penge værd end investeringen, siger René Zeeberg.

Aabenraa, Herning, København/Frederiksberg, Nyborg og Nykøbing Falster er værtsbyer, når Royal Run afvikles 29. maj 2023.


 

BillederTilføj billede


FOTO: Uggi Kaldan

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close