Gå til hoved-indhold
10. august 2023 - kl. 11.08

Gå i Videnskabsklubben hos HTX i Frederikshavn

  • 1 af 1
    De fire nye undervisere i Videnskabsklubben hos HTX Frederikshavn er fra venstre Anastasia Bendixen, Ida Pepping, Maja Nielsen og Maddeline Hansen.
Af: Michael Frederiksen

Til efteråret begynder et gratis fritidstilbud for børn i 4.-5. klasse hos HTX Frederikshavn: Gennem Videnskabsklubben bliver børnene miniforskere og får lov til at udfolde deres nysgerrighed. Tilmeldingen åbner 20. august kl. 10.00.

Stiller dit barn også mange spørgsmål? Bliver du dagligt bombarderet med den ene undren efter den anden, som du ikke kan svare på? Googler du i ren desperation: "Hvor mange ben har en bænkebider?" eller "Hvor kommer farverne i verden fra?"

Fortvivl ej! Hver onsdag fra kl. 16.00 til 17.30 fra uge 42 til 49 bliver det muligt for nysgerrige børn i Frederikshavn at "gå til videnskab" i fritiden, og her bliver der rig lejlighed til at fyre op for nysgerrigheden og give de udmattede forældre en kort pause.

Tilmeldingen åbner søndag 20. august kl. 10 på Videnskabsklubbens hjemmeside.

Undervisningen i Videnskabsklubben tager fire 2.g’ere sig af sammen. I Frederikshavn er det fire veninder, der har sagt ja. De udtaler i fællesskab, at de glæder sig super meget til at være sammen med børnene og vise dem, at naturvidenskab er for alle. Samtidig synes de, det er en god mulighed for at deltage i det landsdækkende Videnskabsklubben – netværk for de gymnasieelever, der er frivillige i Videnskabsklubben. Og så er det ret sejt at kunne skrive på sit CV.

Vicerektor Lene Faurholt ser frem til at komme i gang med Videnskabsklubben og give børnene et fritidstilbud, der ikke findes i forvejen i Frederikshavn:

- Jeg glæder mig over at Videnskabsklubben kommer til Frederikshavn, så vi kan give børn mulighed for at lege med naturvidenskab og udforske den verden de er omgivet af – på deres præmisser. HTX 2.g eleverne og Videnskabsklubben vil sammen skabe et fællesskab, forankret i børns nysgerrighed, hvor børnene bliver klogere på deres omverden, men også et fællesskab, hvor det ikke handler om at være bedst, men om at med.

Videnskabsklubben er et nationalt initiativ og findes i mange steder i Danmark, men det er første gang, at tilbuddet kommer til Frederikshavn.

Fakta:
Videnskabsklubben er en NGO (non profit), og tilbuddet er gratis, takket være økonomisk støtte fra blandt andet Novo Nordisk Fonden. I 2022 fik Videnskabsklubben overrakt Amalienborgprisen og Amalienborgmedaljen fra Kongehuset for sit arbejde med at udbrede naturvidenskab blandt børn og unge.

I 2023 får knap 1.000 børn i 40 byer mulighed for at gå til videnskab i fritiden gennem Videnskabsklubben – emnerne spænder bredt fra materialefysik, kemi, biodiversitet og mikrobiologi til primater og geometri og algoritmer. Cirka 320 frivillige gymnasieelever varetager undervisningen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...