Gå til hoved-indhold
20. februar 2024 - kl. 09.02

Heinz Ehlers var tæt på at lokke Mike Grey til Aalborg

  • 1 af 1
    Mike Grey er gæst i Tredje Halvleg i selskab med Mogens Jørgensen og Simon Brix Frederiksen.
Af: Michael Frederiksen

Hvordan er det at blive hadet? Noget af det og meget andet sætter ishockeylegenden, klubmanden og statistik-nørden Mike Grey ord på i nyeste afsnit af Tredje Halvleg med Brix & Jørgensen. Udsendelsen er tilgængelig nu på tv2nord.dk og sendes i aften på TV2 Nord kl. 19.45.

48-årige Mike Grey arbejder i dag som livredder. Han havde i mange år rekorden som den spiller med flest kampe i den danske ishockeyliga. Men den frederikshavnske ishockeylegende var faktisk ret tæt på at tage det forbudte skifte henover Limfjorden i sine velmagtsdage.

Og hvordan havde Nordjylland taget imod det?

Ville ligaens måske mest forhadte spiller kunne elskes i Aalborg? Og ville hans navn blive tilsværtet til ukendelighed hjemme i Frederikshavn?

- At flytte fra Frederikshavn til Aalborg - eller omvendt - er jo ikke kun det der med at skifte klub. Der er jo mange følelser i det, siger Mike Grey til TV2 Nords Tredje Halvleg:

- Eller ikke flytte, men spille for Aalborg i hvert fald, indskyder hovedpersonen selv.

Spørgsmålet er så, hvor smart det havde været at blive boende i Frederikshavn, men tørne ud for AaB Ishockey og have navnet "Grey" på ryggen.

Det var, mens Heinz Ehlers, Nordjyllands måske største ishockeynavn nogensinde, var træner for stortsatsende Aalborg, der på det tidspunkt var under AaB-paraplyen.

Henning G. Jensen (S) var borgmester i byen og endte med at åbne Gigantium Isarena. 

På holdet var store stjerner, og Mike Grey indrømmer, at det var tættere på, end man på forhånd skulle tro, når man tænker på Mr. Frederikshavn og "hadeklubben" Aalborg.

- Det var jo et spændende hold, siger Mike Grey og nævner blandt andre nuværende Aalborg-træner Jens Nielsen som en af profilerne.

- Aalborg var jo vanvittigt tæt på at blive mester. Ikke bare én, to eller tre år i træk, så jeg snakkede med Heinz - og det synes jeg faktisk var fedt - vi snakkede overhovedet ikke økonomi eller noget som helst, husker Mike Grey i dag.

- Jeg er sådan lidt ærgerlig over det, fordi jeg synes ikke, man er så god til at passe på sine egne spillere. Det er måske ikke kun i Frederikshavn. De satte måske ikke så meget pris på, at en, som har været der i mange år..., fortsætter Mike Grey tøvende, trods det er 20 år siden.

Blev du taget for givet?

- Ja, det gjorde jeg egentlig. "Han flytter jo ingen steder, ham der," var tankegangen nok.

Men det blev aldrig. Heller ikke, selvom Heinz Ehlers og Mike Grey fortsatte flirten over telefonen. Blandt andet med udsigterne til en ny hal.

- Til sidst ringede jeg og sagde: "Ved du hvad, Heinz, det kan jeg sgu ikke."

I stedet måtte han betræde isen i Gigantium som White Hawks-spiller. Til gengæld delte han omklædningsrum med flere Aalborg-profiler som Bo Nordby, Ronny Larsen og Frederik Åkesson på landsholdet.

Sammen med dem var han manden bag - og målscorer i - en af de største danske sportspræstationer og sensationer i nyere tid. Danmarks første kamp ved A-VM nogensinde. 5-2 mod USA.

- Jeg får faktisk helt kuldegysninger, når du spørger, selvom det er 21 år siden snart. Det er vildt, hvad dansk ishockey egentlig har kunnet gøre siden 2002, hvor vi rykkede op i Ungarn, husker han om den historiske kamp.

Men faktisk var fejringen få dage senere endnu større - også selvom det endte med et nederlag til Rusland. Forinden havde Schweiz nemlig slået USA og det sendte helt sensationelt Danmark videre i deres allerførste A-VM.

- Det var lige ved, at der var "fjerde periode," inden kampene var gået i gang, at vi hoppede rundt på bænkene. Vi jublede nærmest, som om vi havde vundet, husker Mike Grey, inden han vender tilbage til gåsehuden og USA-kampen.

- Jeg kan huske det her billede med voksne mænd, der faktisk står og græder i rød-hvide trøjer. De der tårer, de triller bare ned i øjnene. Altså, det er jo..., siger Mike Grey til TV2 Nord og tager luft ind.

- Det var ikke kun for os tosser, der rendt rundt nede på isen, det var stort.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...