Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.10.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Hvad er en Geopark og hvad betyder det for dig?

Naturformidler Bo Storm er manden, der ved noget om naturen og landskabet i Frederikshavn Kommune. Torsdag 14. oktober kl. 19.00 på Sæby Bibliotek fortæller han om, hvorfor tingene ser ud, som de gør i naturen, og hvad en Geopark kan få af betydning for os alle sammen.

 

Frederikshavn Kommune har en helt unik natur, landskab og kulturhistorie, og mange har især de seneste par år for alvor fået øjnene op for den værdi, der ligger i naturen.

Måske har du på dine ture ud i landskabet undret dig over, hvorfor vi har den natur, vi har? Det kan du blive meget klogere på i selskab med Bo Storm, som helt sikkert vil kunne komme med flere overraskende oplysninger i aftenens løb.

Har du måske tænkt på, at der i vores kommune kun er 122 meter ned til et 65 millioner år gammelt kridtlag? Modsat det, at kommunens højeste punkt er 122 meter over havet? At der ligger en Istidssø ved Åsted, og hvad mon der ligger 13 kilometer nede i jorden? Vidste du, at for 8.000 år siden var det meste af Danmark et stort floddelta, måske var det fordi en tsunami havde ramt landet – og kan det ske igen?

Dette og mange flere spørgsmål får du svar på, når du denne aften kan lære mere om geoparker.

Frederikshavn Kommune arbejder nemlig på at blive en UNESCO-akkrediteret geopark for at øge mulighederne for både nationalt og internationalt branding af vores unikke natur, landskab og kulturhistorie. Parken kan bliver den fjerde Geopark i Danmark og den første i Nordjylland.

Der er gratis adgang til arrangementet, men tilmelding er nødvendig på bibl.frederikshavn.dk.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close