Gå til hoved-indhold
22. januar 2023 - kl. 20.01

Hvad skal et jobcenter konkret hjælpe en med?

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: DEBAT-INDLÆG

Ronni Jensen, Frederikshavn, har skrevet dette indlæg (OPDATERET): Jeg har flere gange i mit liv på grund af skader og operationer måtte igennem det, jeg vil kalde for psykisk terror og psykisk pres fra en bestemt afdeling i Frederikshavn Kommune.

Jeg har ventet i 365 dage på at få udført en operation, som lægen/lægerne mener VIL hjælpe mig efter tre tidligere operationer, som tog det "værste".

De skriver, at de ikke ville foreslå/lave en operation, hvis de ikke mente det hjalp.

Frederikshavn Jobcenter kræver, at lægen skal kunne sige med 100 procents sikkerhed, at jeg er fuldstændig som ny efter operationen og kampklar indenfor en bestemt dato.

INTET, ABSOLUT INTET, SOM MAN LAVER EN OPERATION PÅ, VIL BLIVE SOM NYT!

Det ved de også godt i Frederikshavn Jobcenter.

Jeg har fået fortalt af en kvindelig leder fra Frederikshavn Jobcenter, som har været i TV2 Nord for nylig, at det ikke er på grund af noget økonomisk, at folk skal i ressourceforløb før, at de er færdigbehandlet på sygehuset og vil kunne komme tilbage til arbejdsmarkedet indenfor de 134 uger. Hun undskylder sig med, at tingene er bestemt af politikerne, hvilket er løgn.

Jeg startede med mit forløb med, at de mente, det var noget psykisk, selvom jeg på det tidspunkt havde været igennem tre operationer.

Jeg har adskillige gange spurgt, om de overhovedet på et jobcenter må vurdere ens psykiske tilstand. Kort tid efter jeg spurgte om det, skulle jeg pludselig have en ny "hjælper" fra Frederikshavn Jobcenter.

Jeg kan ikke blive klog på, hvad de reelt laver på et Jobcenter i for eksempel Frederikshavn udover at køre psykisk på dem, som står og skal bruge hjælp.

Det, som jeg skriver om Frederikshavn Jobcenter, omhandler både den måde lovgivningen er på, men samtidig også den manipulerende måde, som Frederikshavn Jobcenter forsøger at fortolke tingene anderledes. Som lederen dernede så smukt sagde til mig med et smil på læben: "Ronni, der er jo forskel på, hvordan man ser på tingene, det er et spørgsmål om skøn".

Min sag er sendt til Ankestyrelsen via Frederikshavn Jobcenter, men jeg har ikke selv modtaget det, som de har sendt til dem, da det ikke er muligt at sende til mig på samme måde, som de sendte til Ankestyrelsen. Den forklaring er jo simpelthen fremragende.

Jeg tror og håber ikke, at jeg er ene om at tænke den tanke, at der simpelthen er noget helt galt, når man vælge, at pisse pengene væk fra "Kommunekassen" gang på gang på grund af, at der ikke er styr på tingene. Tænk, at en sag, som er afsluttet indenfor kort tid, skal sendes til Ankestyrelsen.

Jeg vil håbe Frederikshavns borgmester samt Byrådet vil kigge Frederikshavn Jobcenter efter i sømmene, når der jo skal spares på stort set alt i Kommunen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...