Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.04.2020 | Af: Michael Frederiksen

Ja til Destination Nord med stemmerne 22-6

På onsdagens byrådsmøde blev direktør Marianne Bredevang, Scandic The Reef, udpeget til bestyrelsen i Destination Nord.
Med stemmerne 22-6 vedtog byrådet i aften, at Frederikshavn Kommune skal indgå i et nyt destinationsselskab, som fremadrettet skal stå for destinationsudvikling og turistservice i Frederikshavn Kommune, Læsø Kommune, Aalborg Kommune og Brønderslev Kommune.

 

Som det har været tilfældet i hele forløbet, markerede Venstres seks medlemmer deres modstand mod Destination Nord ved at stemme imod. Venstre mener ikke, at der har været en ordentlig kommunikation med turisme-erhvervets aktører, og partiet synes, at etableringen af Destination Nord er dårlig timing midt i COVID-19. Venstre forventer et totalt ændret turismebillede på den anden siden af krisen.

Enhedslistens Poul-Erik Andersen, som i aften vikarierede for Ida Skov, undlod at stemme. Ida Skov har ellers tidligere i forløbet stemt for det ny destinationsselskab.

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og løsgængeren Peter E. Nielsen udgjorde flertallet på 22 stemmer. Bjarne Kvist, gruppeformand for Socialdemokratiet, mener, at Destination Nord ligefrem kan blive en vitaminindsprøjtning for turisme-erhvervet i kølvandet på COVID-19. Et synpunkt, som også SF's Christina Lykke støttede.

Der skal være ni bestyrelsesmedlemmer. De fire borgmestre, fire repræsentanter fra erhvervslivet - én fra hver kommune - samt en professionel bestyrelsesformand.

På onsdagens byrådsmøde blev direktør Marianne Bredevang, Scandic The Reef, udpeget som erhvervslivets repræsentant i Frederikshavn Kommune. Hendes stedfortræder bliver Gitte Nordmann, ejer af Foldens Hotel i Skagen. Flemming Rasmussen (DF) blev valgt som stedfortræder for borgmester Birgit S. Hansen.

Kun Læsø Kommune mangler nu at godkende Destination Nord. Det sker i maj. Herefter bliver en af bestyrelsens første opgaver at ansætte en direktør.

Det samlede budget for Destination Nord er 16.410.000 kroner, hvoraf Frederikshavn Kommune i alt bidrager med 5.160.000 kroner, eksklusiv moms.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close