Gå til hoved-indhold
01 december. 2023

Julebyen Frederikshavn inviterer ukrainske familier til julehygge og VM-fest

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Alle ukrainere i Nordjylland er inviteret til at opleve julestemningen og VM-kampen Ukraine-Kasakhstan i Frederikshavn søndag 3. december. Ukraine har hjemmebane i Arena Nord ved kvindernes håndbold-VM. Et netværk af lokale aktører inviterer ukrainere i Nordjylland til julebyen Frederikshavn, når Ukraine møder Kasakhstan første søndag i advent.

Der er sendt invitationer ud til alle hjørner af Nordjylland for at aktivere netværk, som har kontakt til herboende ukrainere. De inviteres til en fælles gåtur fra pladsen foran Frederikshavn Kirke gennem julebyen Frederikshavn, hvor julemanden uddeler gaver til alle ukrainske børn. Brandmænd fra Nordjyllands Beredskab serverer gratis frokost fra brandbilerne, inden turen går videre til Arena Nord for at opleve VM-stemningen og heppe på det ukrainske landshold.

VM-værtskabet hylder fællesskabet, og arrangørerne håber, at rigtig mange ukrainere har lyst til at opleve den magiske julestemning i Frederikshavn, der er kendt for sin smukke julebelysning. I Arena Nord er hele VM-teamet klar til at tage varmt imod gæsterne og genskabe den fantastiske stemning fra åbningskampen mellem Ukraine og Brasilien onsdag aften.

En række aktører støtter arrangementet for ukrainere i Nordjylland: Frederikshavn Erhvervsforening, FREDERIK, Frederikshavn Kommune, Arena Nord, Erhvervshus Nord, Dansk Håndbold, Sport Event Denmark, KiDs Coolshop, Nordjyllands Beredskab, Lædermagasinet, Hotel Frederikshavn, Musikkorps Sæby og julemanden.

Frokost, julegaver til børnene og VM-billetter til hele familien er gratis for alle ukrainere, der deltager i arrangementet i Frederikshavn søndag 3. december. Transporten er det eneste, der er for egen regning.

Det er muligt at købe dagskort til offentlig transport og rejse frit i Nordjylland hele dagen. Dagskortet giver adgang til at køre med bus fra Aalborg og tog fra Hjørring og Brønderslev til Frederikshavn Station.

Link til køb af dagskort til bus og tog.

Danmark er værtsnation for VM i kvindehåndbold 2023 sammen med Norge og Sverige. Frederikshavn er værtsby sammen Herning og løfter opgaven i samarbejde med DanskHåndbold og Sport Event Denmark. Danmark spiller alle sine kampe i Boxen i Herning.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...