Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.06.2022 | Af: Michael Frederiksen

Læsø Flyveplads skal udvides for 94,5 mio. kr.

Banen skal udvides fra 928 til 1.500 meter, og der skal laves en terminalbygning til passager- og bagagehåndtering til rute- og charterfly samt sikkerhedscheck af alle personer.
Læsø Kommune arbejder på en udvidelse af Læsø Flyveplads med henblik på at styrke infrastrukturen for erhvervslivet og ikke mindst turisterhvervet. Budgettet lyder på 94,5 millioner kroner.

 

I den forgangne uge besøgte borgmester Tobias Birch Hansen og kommunaldirektør Kurt Bennetsen Folketingets Transportudvalg. Det gjorde de for at rykke for en tilladelse til udvidelsen.

Læsø Kommune indsendte ansøgningen til Trafikstyrelsen 30. april 2021, og der blev hurtigt holdt et møde mellem parterne, men herefter synes sagen skrinlagt i Trafikstyrelsen, som er blevet rykket syv gange - uden at svare.

Nu håber borgmeteren og kommunaldirektøren, at Transportudvalget vil lægge pres på Trafikstyrelsen, så der igen kan komme skred i planerne.

Læsø Kommune ønsker at udvide den nuværende flyveplads til at kunne modtage større fly, end det er tilfældet i dag med henblik på at sikre størst mulig tilgængelighed til øen både for danske og udenlandske turister og for øboerne selv.

Banen skal udvides fra 928 til 1.500 meter, inklusiv de nødvendige justeringer af lys, afvanding, bemaling og så videre. Bredden skal udvides fra 23 til 30 meter.

Der skal opføres en ny terminalbygning, og vejen øst for flyvepladsen skal omlægges. Tilkørselsvejen skal udvides, der skal være et større parkeringsareal og areal til busafsætning.

Det fremgår af ansøgningen, at Læsø Kommune håber på fem ugentlige rutefly i de tre sommermåneder. Baseret på disse forudsætninger skønnes der et årligt passagertal på cirka 5.500, hvilket er under grænsen på 10.000 passagerer om året, der vil kræve godkendelse i henhold til EASA-reglerne.

Det vurderes, at der er behov for en terminalbygning på 500 kvadratmeter til passager- og bagagehåndtering til rute- og charterfly samt sikkerhedscheck af alle personer, der ønsker adgang til hele området for flyparkering og flymanøvrering. Det betyder, at den nuværende relativt frie adgang til forpladsen for GA-piloter og passagerer ophører.

Der er ikke på nuværende tidspunkt truffet beslutning vedrørende finansieringsmodellen for udvidelsen af lufthavnen, hvilket kan omfatte en hel eller delvis kommunal OPP-finansiering, og/eller fondsfinansiering.

Læsø Flyveplads ligger cirka tre kilometer nord for Byrum.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Ramb?ll

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close