Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.02.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

LEGO-klodser spillede vigtig rolle til jobsamtale

En LEGO-model af MAN's trofaste 175D-motor, som produceres i Frederikshavn. Kandidaterne skulle dog ikke samle den i første omgang.
MAN Energy Solutions anvendte LEGO-klodser, da virksomheden i Frederikshavn skulle finde sin nye skibsmontørlærling. Den traditionelle 1:1 jobsamtale blev erstattet af kreative samarbejdsøvelser.

 

- Vi vil have de bedste lærlinge, da vi ønsker, at de skaber værdi for MAN Energy Solutions i deres læretid, og at de er med til at videreudvikle vores virksomhed. Derfor er sociale og kommunikative kompetencer også vigtige punkter i vores evaluering af kandidaterne. Vi valgte Simon Kvist og glæder os til at give Simon en god læretid her hos MAN Energy Solutions i Frederikshavn, siger Site Manager Thomas Leander.

Fem kandidater mødte op til den utraditionelle jobsamtale, og de fik en fælles introduktion til MAN ES samt gennemgang af de forskellige afdelinger i Frederikshavn. Herefter fik kandidaterne en pause.


- Den var et godt udgangspunkt for at lægge mærke til, hvem der interagerer med folk omkring sig, og hvem der holder sig mere tilbage, fortæller John Ditlev, lærlingeansvarlig hos MAN ES i Frederikshavn, til Dansk Industri.

MAN ES i Frederikshavn søgte nemlig en lærling, der "kommer ud over rampen og er opsøgende".

Senere blev kandidaterne inddelt i to hold, som hver fik et identisk sæt LEGO-klodser. Hold A fik rollen som "opfinder’", hold B som "bygger". "Opfinderne" fremstillede et motorfundament ud af LEGO-klodserne. De instruerede "bygge"-holdet i, hvordan det skulle bygges, over telefon. Dette var en opgave i både formidling og kommunikation. Herefter byttede de to hold roller, og det andet hold opfandt en ny sammensætning, som blev til et cruiseskib.

Da den kreative øvelse var overstået, stod den på speeddating. Her fik hver kandidat fem minutter til at fortælle om sig selv. Til sidst fik kandidaterne en fælles rundvisning på værkstedet, hvor Anette H. Sørensen, lærlingekoordinator hos MARLOG, havde mulighed for at bemærke, hvem der spurgte ind og virkede interesseret.

Afslutningsvis prioriterede MAN-folkene enkeltvis, hvem deres topkandidat var og blev enige om den nye lærling.

Anette H. Sørensen og John Ditlev er enige om, at LEGO-øvelsen egner sig godt til unge mennesker, der måske ikke har været til et væld af jobsamtaler, og som kan have svært ved at sætte ord på sig selv. Gennem LEGO-øvelsen kommer gruppedynamik og samarbejdsevner til syne.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Per Frank Paulsen, TV2 Nord

FOTO: MAN ES

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close