Maskinhallen arrangerer Nordic Folk Festival på Livø for fjerde gang
Maskinhallen i Frederikshavn arrangerer for fjerde gang Nordic Folk Festival med fokus på folkemusik fra Norden, naturaktiviteter for børnefamilier, masterclass for unge musikere og hygge for gæster i alle aldre. Festivalen har igen i år valgt Livø i Limfjorden som destination, og musikken spiller fra fredag 5. juli til søndag 7. juli.
Festivalen byder på en række spændende navne, der hver især kommer med deres fortolkninger af den nordiske folkemusik. Men festivalen er meget mere end musik og koncerter. Den er også et mødested og en mulighed for at komme tættere på naturen, dyrke fællesskabet, komme i snak med andre - og også at udvikle musikken.
UNG FOLK scenen
I år har festivalen en ung scene med det formål at invitere de unge musikere ind og lade dem styre deres eget hjørne af festivalen. Her skal de spille sammen, komponere, finde nye veje for folkemusikken og være i dialog med hinanden og resten af festivalen om fremtiden for
folkemusikken.
Festivalen håber på den måde at kunne skabe forbindelser mellem den etablerede del af folkemusikken og de nye strømninger, som de unge er med til at skabe. Det er første gang, at festivalen prøver dette.
PLADS TIL ALLE
Festivalen har fra starten arbejdet på at skabe et festivalkoncept, hvor der er plads til alle.
- Vi synes, vi er godt på vej. Vi har med stor glæde konstateret, at både børnefamilier, unge og det modne publikum har fundet vej til festivalen - og det skaber en helt særlig stemning ved koncerterne og i de hyggelige mellemslag, hvor vi udforsker øen og naturen og spiser måltiderne
sammen, siger spillestedsleder Jens Ole Hvid Amstrup, Maskinhhallen.
Festivalens programudvalg præsenterer i år følgende artister og bands.
Gangar: Norsk folkrock i højt tempo
Gangar er festivalens hovednavn i år. Det eksplosive norske folkrockband er klar til at sætte gang i festen med deres sprudlende liveshows. Inspireret af både rock- og metalgenrer samt traditionel norsk folkemusik leverer de en vild musikoplevelse. Med deres inviterende syng-med, tunge riffs og en imponerende spilleglæde har Gangar lovet os en uforglemmelig koncertoplevelse. Den ser vi frem til - og regner med, at teltet på plænen bliver fyldt med danseglade koncertgæster.
Blum & Haugaard Band: Tidløs dansk musiktradition
Helene Blum og Harald Haugaard, to af Danmarks mest anerkendte folkemusikere, bringer med deres band enestående fortolkninger af den danske musikskat. Deres musik, som blander egne kompositioner med traditionelle melodier, er både genkendelig og fornyende. Publikum kan se frem til numre fra deres nyeste album "DEN STORE SOMMER", som lover sange og fortællinger om sommeren.
SVER: Elektrisk uden elektricitet
Med deres høje energi og forførende gnist tager det fem mand store orkester fra Sverige og Norge SVER publikum med på en fantastisk musikalsk rejse. Beskrevet som "elektrisk uden elektricitet", leverer de storslået folkemusik, der inviterer til både dans og dyb lytning. SVER har opnået international anerkendelse for deres livekoncerter og lover et brag af en fest, når de spiller lørdag aften.
Fiolministeriet: Intense og smukke sange
Fiolministeriet forener tre rutinerede musikere i et dynamisk univers fyldt med intensitet og rå energi. Deres lyd er skabt ved at føre klassiske strygeinstrumenter ind i folkemusikkens verden. Repertoiret består af både gamle melodier og nye kompositioner, der tilsammen danner en
musikalsk rejse tilbage til rødderne af dansk folkemusik.
Grabow & Guldhammer: Poetisk fortid i nutidig fortolkning
Sara Grabow og Mia Guldhammer bringer Danmarks ældste sange til live med deres intense vokale udtryk og akkompagnement af akustisk guitar og dulcimer. Deres musik, som trækker på fortidens fortællinger, har en særlig relevans i dagens travle verden. Duoens arbejde har allerede høstet priser, herunder "Traditionsprisen" og en DMA-Roots award for "Årets track".
Maja Kjær si Orkester: Forbudt folkemusik
Maja Kjær si Orkester udfordrer traditionelle opfattelser af folkemusik med en utraditionel sammensætning af instrumenter. Deres debutalbum "LANDING" kombinerer tuba, hakkebræt, percussion og violin på en måde, der både indbyder til fest og rører sjælen. Musikken trækker på
inspiration fra både nordiske toner og andre musiktraditioner, hvilket skaber en unik lydoplevelse.
Bjørnetjenesten: En børnekoncert
Bjørnetjenesten tager publikum med tilbage i tiden. Med en kreativ blanding af folkemusik og elektroniske elementer formidler de børns hverdag gennem ordsprog, der vendes på hovedet. Sangene handler om alt fra mobning til fantasirejser med H.C. Andersen, og skaber refleksion omkring sprogets betydning og musikkens virkemidler.
Festivalens øvrige aktiviteter
- Fællessang // Sommer i Danmark
- Midnatsbal // Nordisk Dans
- Midnatsbal med Barslund, Boesgaard og Strange
- Storspil // Sammenspil for alle
- Workshop // Hack din Polka
- Vandretur med rundvisning
- Sangcirkel // Grabow & Guldhammer
- Workshop for børn // Nordic Folk Kids
- Kreativt værksted // Børneaktivitet med Stenaldercentret Ertebølle
- Vi er utroligt begejstrede for årets program, der byder på en bred vifte af kunstnere, som alle formår at nytænke og forny den nordiske
folkemusik. Vi glæder os til at dele denne unikke musikalske oplevelse med vores publikum på smukke Livø, siger Lykke Kristensen og Jens Ole Hvid Amstrup fra programudvalget for Nordic Folk Festival.
Maskinhallen, Frederikshavn, Genreorganisationen Tempi, København, Musikhuset ALFA, Aars, Kulturskolen Vesthimmerland, Hjørring Musiske Skole & Specialensemble Dreamers’ Circus står bag Nordic Folk Festival.