Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.08.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Ønsker udbygning af el-transmissionsnettet

Fra venstre ses Mogens Lykketoft, formand for Energinet, Søren Smalbro, borgmester i Hjørring Kommune, og Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.
Borgmestrene fra Hjørring og Frederikshavn Kommuner har på et møde med Energinet drøftet det udtalte behov for en udbygning af el-transmissionsnettet i Vendsyssel.

 

Danmarks nordligste kommuner oplever et stigende behov for udbygning af el-transmissionsnettet, så virksomhedernes mulighed for vækst og udvikling i den grønne omstilling kan skabe arbejdspladser.

Frederikshavn og Hjørring Kommuner ønsker aktivt at skubbe på udbygningen i Vendsyssel, og de to kommuners borgmester har afholdt møde med Energinets ledelse og drøftet de konkrete behov.

- Hjørring og Frederikshavn Kommuner har begge store erhvervshavne, hvor færgedrift, fiskerierhvervet og krydstogtturisme har uvurderlig betydning. Efterspørgslen på elektrificering og landstrøm kalder på en udbygning, hvis den grønne omstilling skal blive til mere end ord. Vi har pladsen og muligheden for opsætning af store elementer, men strømmen skal kunne bruges nationalt, udtaler Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

De to borgmestre har aftalt et opfølgningsmøde med Energinet, hvor parterne vil gennemgå potentielle og konkrete projekter, så virksomhedernes behov for el i fremtiden kan blive understøttet.

- Vi kæmper skulder ved skulder i Nordjylland og Vendsyssel for, at vi kan bidrage aktivt til den grønne omstilling med opsætning af vindmøller og solceller, men vi er alle afhængige af et EL-net, der kan fordele energien til hele Danmark. Vi ønsker samtidig at understøtte regionen med nye virksomheder og arbejdspladser gennem den grønne omstilling, siger Søren Smalbro, borgmester i Hjørring Kommune.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close